Natalia Gavrilița și-a început vizita de lucru în Marea Britanie. Programul prim-ministrei la Londra

15 noiembrie 2021, 09:46 Politică 169
Natalia Gavrilița, prim-ministra Republicii Moldova.  Sursa: zugo.md

Prim-ministra Natalia Gavrilița se va afla în vizită la Londra, în perioada 15 - 16 noiembrie, cu ocazia desfășurării „Zilei Pieței de Capital din Moldova” la sediul Bursei de Valori din Londra. Șefa Executivului va participa la ceremonia de deschidere a pieței - „Ring the bell”, luni dimineața, 15 noiembrie, la ora 8:00 (ora locală).

Natalia Gavrilița se va întâlni cu Julia Hogget, directorul Executiv al Bursei de la Londra și cu reprezentanți ai mediului de afaceri.

De asemenea, prim-ministra va prezenta angajamentele Guvernului în domeniul dezvoltării mediului de afaceri, precum și oportunitățile pentru businessul internațional de a investi în Republica Moldova.

În cadrul vizitei, șefa Guvernului va avea întrevederi cu reprezentanții băncii J.P Morgan care este un lider global în servicii financiare, dar și cu vice-presedintele Citi Bank, Levente Griffler.

De asemenea, agenda prim-ministrei include întâlniri cu Stephen Lovegrove, consilier pentru securitate națională al primului ministru britanic; cu Wendy Morton, subsecretar de stat parlamentar pentru vecinătatea europeană și SUA; cu Jose Leandro, director pentru UE al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), dar și va avea o întrevedere cu Howard Cooper, director general și co-director global al companiei de investigații Kroll.

În seara zilei, Natalia Gavrilița va participa la un Târg de Cariere pentru moldovenii stabiliți în Marea Britanie, pentru a explora potențialele oportunități de angajare în Republica Moldova. Începând cu ora locală 18:30, reprezentanții Guvernului și ai unor companii mari din țară vor prezenta oportunitățile de carieră. Cetățenii moldoveni vor avea ocazia să afle din prima sursă oportunitățile profesionale valabile în Republica Moldova, cu perspectiva de a seta ulterior interviuri.

Ulterior, Natalia Gavrilița se va întâlni cu un grup de cetățeni din diaspora.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media