Fostul șef CEC, ales secretar general al Partidului Național Moldovenesc. Ce decizii au mai fost luate în cadrul Congresului de constituire al partidului

30 ianuarie 2023, 09:35 Politică 249
Dorin Cimil.  Sursa: Moldpres
Fostul președinte al Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, a fost ales secretar general al Partidului Național Moldovenesc (PNM), iar vicepreședinți ai formațiunii politice fondate de Dragoș Galbur au fost desemnați Sergiu Burlacu, Tatiana Codreanu și Mihai Burciu. Numirea în funcție a acestora a avut loc duminică, 29 ianuarie, în cadrul Congresului de constituire al partidului.
În cadrul lucrărilor au fost alese și cele două comisii ale formațiunii. Comisia de Etică și Arbitraj și Comisia de Cenzori, ambele coordonate de câte trei membri votați la Congres.

„Filosofia noastră e simplă – dacă nu facem noi politică în propria noastră țară, o fac alții pentru noi. Atât forțele obscure din exterior, cât și cele din interior, având ca doctrină corupția absolută și sărăcirea Republicii Moldova pentru a o putea controla mai ușor, ceea ce s-a și întâmplat în ultimele trei decenii. Din cauza politicienilor corupți, falși și trădători de patrie, aproape jumătate dintre moldoveni au emigrat, lăsând în urmă copii, bătrâni și persoane bolnave, pe care statul nu are capacitatea astăzi să-i îngrijească. Astăzi toți vor să trăiască bine, însă când e vorba de implicare – cuvântul toți dispare. Asta și ne face speciali, pe noi cei din această sală, cât și pe colegii noștri din raioanele țării. Astăzi repornim acest minunat proiect politic, lăsat moștenire de către strămoșii noștri – Partidul Național Moldovenesc. Un partid istoric, educativ, patriotic și insistent. O să insistăm tare mult pe ceea ce ne propunem și sunt sigur că vom reuși. Aici ne vom conduce după regula celor trei i – inițiativă, implicare și insistență. Nu ne-am născut politicieni, dar avem datoria morală să urmăm cu determinare această cale. Întâlnim multă nemulțumire, dezamăgire și reticență în societate, și e pe bună dreptate, de fapt anume acestea ne-au să ne implicăm în politică acum, pentru că ne-am săturat să ne tot dezamăgim. Acum e timpul să ne implicăm direct în luarea deciziilor, și să nu mai asistăm ca niște spectatori neputincioși la acest teatru al absurdului care de 30 de ani nu se mai termină!”, a declarat fondatorul partidului, Dragoș Galbur.

Potrivit comunicatului emis de PNM, la ședință au participat 110 delegați ai organizațiilor teritoriale recent create, care au susținut subiectele propuse în ordinea de zi, prin aprobarea Statutului, Programului Politic și a simbolurilor partidului.

Partidul Național Moldovenesc se poziționează drept un partid politic de orientare conservatoare modernă de centru-dreapta, care militează pentru respectarea drepturilor fundamentale ale omului, inclusiv dreptul fiecărui cetățean la autoidentificare etnică. În activitatea politică PNM se sprijină cinci piloni de bază: Educația, Familia, Bunăstarea, Tradiția și Credința.

Amintim că, Dragoș Galbur a anunțat că sâmbătă, 22 octombrie, a fost ales președinte interimar al Partidului Național Moldovenesc (PNM) în cadrul ședinței de constituire a formațiunii politice, grupul de inițiativă votând, totodată, în unanimitate pentru Statutul și Programul partidului.

Partidul Național Moldovenesc este succesorul de drept al partidului cu același nume fondat în 1917 de către intelectualitatea basarabeană, din dorința de a reda moldovenilor bunăstarea, libertatea și demnitatea națională.

Amintim că la 31 august, Dragoș Galbur, medic de profesie, a declarat în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, de la postul de televiziune N4 că împreună cu o echipă de tineri, pun bazele creării unui nou partid pe arena politică din Republica Moldova.

Potrivit declarațiilor lui, sloganul partidului va fi: „Vin moldovenii!”.

Dragoș Galbur are 34 de ani și este de profesie medic stomatolog. A fost șef al Direcției Relații internaționale și Asistență Externă la Ministerul Sănătății din Chișinău, în timpul mandatului Ruxandei Glavan (PDM). A deținut și funcția de consilier medical la cel mai mare spital privat din Transilvania – Spitalul Sf. Constantin din Brașov. A urmat programul MBA în Healthcare Management la Universitatea din Sheffield, Marea Britanie.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media