Germania: Cancelarul Scholz pune condiţii SUA pentru a livra tancuri Leopard Ucrainei

19 ianuarie 2023, 09:43 Externe 154
Olaf Scholz.  Sursa: IMAGO/Christian Spicker/Bild

Cancelarul german Olaf Scholz este dispus să permită ca tancurile de luptă Leopard să fie livrate Ucrainei în anumite condiţii. Potrivit informaţiilor apărute miercuri în presa germană, cancelarul a menţionat clar, într-o conversaţie telefonică cu preşedintele american Joe Biden, că Germania ar putea livra aceste tancuri doar dacă SUA, la rândul lor, vor pune la dispoziţie Ucrainei principalele lor tancuri de luptă Abrams, informează Agerpres.

Joe Biden nu a comunicat poziţia sa în această privinţa în timpul conversaţiei de marţi, se arată în articol.

Şi ziarul Bild a informat că Olaf Scholz este dispus să permită livrarea de tancuri germane Leopard, cât şi furnizarea acestor tancuri de către parteneri ai NATO, citând cercuri guvernamentale, dacă SUA furnizează, la rândul lor, tancuri Abrams. Cancelarul Scholz ar dori ca Europa şi SUA să ofere Ucrainei tancuri de luptă împreună, astfel încât Kremlinul să nu poată diviza NATO, se arată în articol.

Tot miercuri, transmite Reuters, un înalt oficial al Pentagonului a declarat că SUA urmăresc să întrerupă dinamica războiului de uzură şi a liniilor de front aproape îngheţate din Ucraina cu capacităţile militare nou anunţate care, şi-a exprimat speranţa, vor da un nou impuls bătăliei Kievului împotriva forţelor ruse.

Înaltul oficialul american, Colin Kahl, care tocmai s-a întors dintr-o vizită la Kiev, a spus că Pentagonul nu este încă pregătit să răspundă cererilor Kievului privind furnizarea de tancuri Abrams.„Pur şi simplu nu cred că a sosit momentul”, a spuse Kahl.

„Tancul Abrams este un echipament foarte complicat. Este scump. Este greu să te antrenezi. Are un motor de avion cu reacţie”

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media