FOTO/ Astăzi președintele ucrainean împlinește 45 de ani. Cum s-a schimbat Zelenskiy în ultimele 12 luni

25 ianuarie 2023, 08:57 Ucraina 248
Vladimir Zelenskiy.  Sursa: Colaj Foto

Astăzi, 25 ianuarie, este ziua de naștere a președintelui Ucrainei, Vladimir Zelenskiy. Șeful statului ucrainean împlinește 45 de ani.

Acum, Vladimir Zelenskiy poartă barbă, zâmbește ocazional, iar aspectul său a devenit mai puțin lipsit de griji și plin de umor. Cu doar un an în urmă, el zâmbea, era perfect bărbierit și vorbea despre realizările sale în funcție.

În ultimele 12 luni, viața lui Zelenskyi s-a schimbat dramatic – nu numai ca cetățean, ci și ca președinte. Iar odată cu începerea invaziei pe scară largă, el s-a transformat nu doar într-o persoană care la un moment dat a încetat să mai fie criticată în Ucraina, ci într-un politician de talie mondială, președintele unui stat care luptă pentru libertate și democrație.

Ianuarie 2022

Ultima lună pașnică înainte de invazia pe scară largă a ocupanților pe teritoriul Ucrainei. Șeful statului nu a sărbătorit anul trecut ziua de naștere, pentru că a petrecut-o la serviciu. În prima lună a noului an, Zelenskiy a vizitat Polonia pentru a se întâlni cu Andrzej Duda. Președintele a făcut, de asemenea, apel la cetățenii Ucrainei să nu intre în panică în legătură cu o posibilă invazie la scară largă.

Februarie 2022

La începutul lunii februarie, tema războiului din Ucraina a atins apogeul, iar cu două zile înainte de 24 februarie, pe fondul unor știri alarmante despre probabila ofensivă a Rusiei, președintele se adresează oamenilor. Zelenskiy se afla într-o căutare dificilă – încerca să găsească cuvintele potrivite pentru a-i răspunde rapid și cu forță lui Putin.

Martie 2022

Aprilie 2022

Mai 2022

Iunie 2022

Iulie 2022

August 2022

Septembrie 2022

Octombrie 2022

Noiembrie 2022

Decembrie 2022

Ianuarie 2023


Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media