ANRCETI, la ședința plenară a Grupului regulatorilor în domeniul comunicațiilor electronice din cadrul Parteneriatului Estic: „EaPeReg este o „punte bine concepută”, menită să deschidă calea către o piață digitală unică între UE și și țările PaE

7 decembrie 2022, 16:10 Societate 136
ANRCETI.  Sursa: tv8.md

Conducerea Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) participă, astăzi, la ședința plenară a Grupului regulatorilor în domeniul comunicațiilor electronice (EaPeReg) din cadrul Parteneriatului Estic (PaE), care are loc la Praga, Cehia.

Agenda ședinței plenare a EaPeReg include examinarea raportului de activitate al EaPeReg pentru anul 2022, prezentat de către reprezentantul autorității de reglementare din Armenia, care deține președinția EaPeReg în 2022 și reprezentantul Oficiul de Telecomunicații din Cehia care exercită anul curent funcția de vice-președinte al EaPeReg, alegerea președintelui și vicepreședintelui EaPeReg pentru anul 2023 și prezentarea planului de activitate al EaPeReg pentru anul viitor.

De asemenea, vor fi examinate rapoartele de activitate în anul 2022 ale celor trei grupuri de experți din cadrul EaPeReg: REWG, SEWG, IRB EWG.

La eveniment participă reprezentanți ai autorităților de reglementare din cadrul Grupului EaPeReg, ai Grupului autorităților europene de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice (BEREC), ai Grupului regulatorilor din țările euro-mediteranene (EMERG), reprezentanți ai Uniunii Internaționale în Telecomunicații (UIT), experți ai Grupurilor de lucru REWG (Roaming Expert Working Group), SEWG (Spectrum Expert Working Group), IRB EWG (Independence of Regulators and Broadband Expert Working Group) etc.

Grupul EaPeReg a fost constituit în anul 2012, la Chișinău, la o reuniune a autorităților de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice din țările PaE și marchează în acest an – primul deceniu de activitate.

În discursul susținut în cadrul festivității dedicate aniversării celor 10 ani de activitate, Silvia Bojoga, directoarea adjunctă a ANRCETI, a menționat că „EaPeReg este o „punte bine concepută”, menită să deschidă calea către o piață digitală unică între Uniunea Europeană și țările PaE”, prin intermediul suportului financiar al Comisiei Europene, urând mult succes membrilor și experților care activează în cadrul EaPeReg, dar și tuturor partenerilor acestui grup”.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media