Fracțiunea PAS din Parlament va avea doi deputați noi. CEC a început procedura de validare a două mandate de pe lista candiaților supleanți

3 ianuarie 2023, 14:30 Politică 318
Alina Dandara și Mihai Leahu.  Sursa: colaj

Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act, în ședința de marți, 3 ianuarie, de vacanța a două mandate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova atribuite Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”, după ce parlamentarii Dumitru Alaiba și Adrian Băluțel au plecat din fracțiunea parlamentară pentru a ocupa alte posturi. Prin urmare, CEC va propune Curții Constituționale să valideze alte două mandate ale candidaților supleanți.

Este vorba despre Mihai Leahu și Alina Dandara, de pe lista Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”.

Mihai Leahu este de profesie pedagog și a ocupat funcția de Președinte al Organizației Teritoriale Dondușeni a PAS. În 2022 a declarat apartament de 49,2 mp, cu o valoare declarată de 30 494 lei, dar și o casă de 179,7 mp, cu o valoare de 200 000 de lei.

Alina Dandara este vicepreședinta PAS Tineret. Potrivit declarației de avere, Dandara deține din anul 2020 un apartament de 48,9 mp, în valoare de 500 de mii de lei și o mașină de model Mercedes A150 în valoare de 90 de mii de lei.

Amintim că Dumitru Alaiba și-a depus cererea de demisie la 16 decembrie 2022, după ce a fost numit în funcția de ministru al Economiei.

Iar Adrian Băluțel a renunțat la mandatul de deputat după ce, la 23 noiembrie 2022, a fost numit în funcția de secretar de stat în cadrul Cancelariei de Stat.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media