Furt misterios în Elveția. O sferă din metal de 800 de kg, plină cu gin pus la maturat la fundul unui lac, a dispărut

20 decembrie 2022, 13:38 Externe 496
Sferă metalică, plină cu gin.  Sursa: Ginial

Furt misterios în Elveția. O sferă din metal cu 230 de litri de gin, a dispărut de pe fundul lacului Constanța din Elveția. Recipientul, greu de 800 de kilograme, a fost scufundat în apă pentru ca alcoolul să se matureze, însă acesta a dispărut fără urmă zilele trecute, iar proprietarul consideră că este vorba de un furt, scrie Switzerland Times.

„Hoții au fost profesioniști desăvârșiți”, spune Cello Fisch, directorul general al Ginial, proprietarul ginului. Recuperarea celor 230 de litri este posibilă doar cu un echipament foarte special, a explicat el.

Fisch și echipa sa produc Lake Constance Gin de trei ani. Timp de 100 de zile, ei lasă băutura pe fundul lacului, iar acest lucru îi conferă o aromă foarte specială, susțin ei. Majoritatea celor 395 de sticle au fost vândute în avans, pungile și etichetele erau, de asemenea, gata. Până la scufundarea programată miercurea trecută.

Coordonatele erau corecte. Macaraua plutitoare era pregătită. Scafandrul a intrat în apă. Prima scufundare. Nimic. A doua scufundare. Nimic. A treia scufundare. Din nou nimic. Panica s-a răspândit. „Ginul nu a fost găsit nicăieri.” A doua zi au continuat căutările. De data aceasta cu doi scafandri. Din nou nu au găsit nimic, relatează jurnaliștii elvețieni.

Nici sprijinul primit de la scafandrii profesioniști nu a adus nimic nou, iar Fisch speră acum în ajutorul martorilor, pentru că locul unde era depozitat alcoolul nu era departe de promenada lacului.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media