R. Moldova va participa în Programul UE pentru mediu și politici climatice „LIFE” - unicul ce este dedicat exclusiv mediului

15 decembrie 2022, 15:49 Mediu 88
UE - Republica Moldova.  Sursa: Replica Media

Țara noastră va încheia un Acord de Asociere cu Uniunea Europeană privind participarea Republicii Moldova la Programul pentru mediu și politici climatice „LIFE”. La ședința plenară, de astăzi, deputații au votat pentru ratificarea Acordului.

Programul „LIFE” are obiectivul de a contribui la tranziția către o economie durabilă și eficientă, bazată pe surse regenerabile de energie, precum și pentru protejarea și îmbunătățirea calității mediului.

Odată cu participarea la Programul „LIFE”, țara noastră va putea beneficia de finanțarea mai multor proiecte, care se referă la biodiversitate, economie circulară, tranziție către energia curată, precum și adaptarea la climă. Propunerile de proiecte vor putea fi depuse de entitățile publice, întreprinderile private, ONG-uri sau organizații ale societății civile.

Programul „LIFE” este singurul program al Uniunii Europene dedicat exclusiv mediului.

Din anul 1992, prin intermediul acestuia au fost cofinanțate 5.600 de proiecte, iar pentru perioada 2021-2027 este planificat un buget de 5,43 de miliarde de euro.

Proiectul de lege privind ratificarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană privind participarea Republicii Moldova la Programul pentru mediu și politici climatice „LIFE” a fost votat, în două lecturi, de 62 de deputați.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media