Zelenskiy spune că agresiunea Moscovei nu se va limita niciodată doar la Ucraina, îndemnând Occidentul să impună un embargo complet asupra importurilor de energie din Rusia

10 aprilie 2022, 10:50 Politică 103
Zelenskiy, în Parlamentul irlandez.  Sursa: president.gov.ua

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenskiy spune că agresiunea Moscovei nu se va limita niciodată doar la Ucraina pentru că întreaga Europă este o țintă și a îndemnat Occidentul să impună un embargo complet asupra importurilor de energie din Rusia și să furnizeze Ucrainei mai multe arme. Declarațiile au fost făcute într-o nouă înregistrare video.

„Ucraina nu are timp să aștepte. Libertatea nu are timp să aștepte. Când tirania lansează o agresiune împotriva a tot ceea ce menține pacea în Europa, trebuie luate măsuri imediate. Este necesar să acționăm în mod principial.

Iar embargoul petrolului ar trebui să fie primul pas. La nivelul tuturor democraţiilor, al întregii lumi civilizate. Atunci Rusia o va simți. Atunci va fi un argument pentru ei - să caute pacea, să oprească violența fără rost”,
a spus Zelenskiy.


Zelenskiy a continuat spunând că scopul „coaliţiei noastre anti-război” este de a pune capăt războiului „cât mai curând posibil”, nu doar ca o „datorie morală a tuturor democraţiilor”, ci ca o „strategie de apărare pentru fiecare stat civilizat”.


„Agresiunea rusă nu a fost destinată să se limiteze doar la Ucraina”, a avertizat Zelenski. „Întreg proiectul european este o ţintă pentru Rusia”.

În noaptea de 24 februarie, Rusia a lansat în mod deschis un război la scară largă împotriva Ucrainei, atacând Kievul și alte orașe cu rachete. Luptele continuă în apropierea mai multor centre regionale. Apărătorii ucraineni au oprit înaintarea ocupanților, au contraatacat în unele zone și au eliberat deja o serie de orașe și regiuni.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media