Precizările AAC în legătură cu închiderea spațiului aerian moldovenesc: Zborurile exceptate

25 februarie 2022, 10:27 Societate 409
Aeroportul Internațional Chisinau.  Sursa: Replica Media

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) anunță că utilizarea spațiului aerian al Republicii Moldova este în continuare închis, însă unele zboruri vor fi exceptate de la măsură.

Autoritatea Aeronautică Civilă, de comun cu Ministerul Apărării, vor decide referitor la interzicerea utilizării spațiului aerian al Republicii Moldova pentru aeronavele civile și de stat (naționale și străine), în funcție de solicitările și convențiile internaționale.

În cazul în care spațiul aerian este închis, se permit următoarele excepții:

- utilizarea spațiului aerian al Republicii Moldova pentru zborurile de repoziționare a aeronavelor civile a operatorilor aerieni naționali și străini poate fi efectuată doar cu permisiunea scrisă a Autorității Aeronautice Civile și cu condiția efectuării zborurilor respective fără pasageri la bord;

- utilizarea spațiului aerian al Republicii Moldova pentru zborurile de transport aerian comercial de mărfuri și poștă a operatorilor aerieni naționali și străini, poate fi efectuată doar cu permisiunea scrisă a Autorității Aeronautice Civile pentru fiecare zbor;

- utilizarea spațiului aerian al Republicii Moldova este permis pentru zboruri umanitare, de repatriere și de urgențe medicale, urmare a coordonării cu Autoritatea Aeronautică Civilă;

- pentru alte cazuri, utilizarea spațiului aerian al Republicii Moldova de către aeronavele civile și de stat poate fi permisă doar cu permisiunea scrisă a Autorității Aeronautice Civile și a Ministerului apărării.

Amintim că, începând din data de 24 februarie Autoritatea Aeronautică Civilă a închis spațiul aerian al Republicii Moldova.

Ultimele informații cu detalii actualizate despre situația din Ucraina găsiți AICI

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media