LIVE TEXT/ 32 de zile de război în Ucraina. Armata ucraineană prezintă situația pe front și anunță că a eliberat 2 orașe

27 martie 2022, 10:17 Ucraina 759
Foc în Lviv.  Sursa: Unian.ua

Astăzi se împlinesc 32 de zile de când președintele rus Vladimir Putin a ordonat invazia Ucrainei sub pretextul unei „operațiuni militare speciale de denazificare și demilitarizare” a statului vecin. De atunci, orașele pașnice ale Ucrainei, inclusiv capitala Kiev, sunt bombardate fără încetare.

UPDATE 16:49: Leonid Pasecinic, liderul autoproclamatei republici populare Luhansk a declarat într-un interviu oferit de dimineață presei rusecă obiectivul final și firesc al regiunii ar trebui să fie alipirea acesteia la Rusia.


UPDATE 15:15: Armata ucraineană a prezentat situația de la principalele zone de conflict. Se confirmă informațiile precum că Ucraina a recuperat 2 localităț importante din nord-estul țării: Trosteaneț și Husarivka. Principalele evenimente constatate în această dimineață sunt:
- se atestă mișcări importante de trupe ruse în Belarus care ar fi pregătite pentru a face rotația cu cele din Ucraina și care au suferit pierderi serioase.

- În Nord, trupele ruse continuă blocarea orașului Slavutici și încearcă să încercuiască Cernihiv. În zona recent eliberată Lukianeț și Rudnițkoe, trupele ruse au încercat un nou atac, însă au fost respinse.

- În zona de nord-est trupele ruse se regrupează după pierederile suferite

- În regiunea Slaveansk, trupele ruse se pregătesc de apărare după un contraatac al Armatei ucrainene care a eliberat orașul Trosteaneț și Husarivka.

- În zona Donețk se duc lupte crâncene în Popasna, Rubejnoe, Makeevka și Severodonețk cu pierderi importante pentru armata rusă.

- În sud, armata ucraineană continuă să avanseze și să elibereze localitățile care au fost ocupate în mai multe direcții.

UPDATE 13:01: Noi proteste pro-Ucraina în Herson, cel mai mare oraș ucrainean aflat sub ocupație rusă. Și de aceast dată, trupele de ocupație ruse au atacat mulțimea cu grenade lacrimogene.


UPDATE 11.21: Statul major al Federației ruse a prezentat raportul zilnic privind acțiunile sale. Ca de obicei, niciun cuvânt despre pierderile pe cae le suferă. Generalul Igor Konoșenkov a raportat despre atacul asupra Lvivului unde a confirmat distrugerea bazei petroliere cu care erau alimentate trupele ucrainene din vestul țării, dar și a uzinei care, potrivit Rusiei, ar fi prestat servicii de reparații și modernizare a sistemelor ucrainești de apărare anti-aeriană. Timp de 24 de ore, aviația rusă ar fi distru 67 de obiective militare ucrainești, iar sistemele de apărare anti-aeriană rusești ar fi doborât 18 drone ucrainene. În același timp, trupele ruse ar fi distrus un depozit de rachete pentru sistemele C-300 și BUK de lângă Kiev.

UPDATE 11.01: Datele actualizate de Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei privind pierderile armatei ruse la ziua de azi, 27 martie 2022:

📌 oameni – peste 16600;
📌 tancuri – 582;
📌 vehicule blindate – 1 664;
📌 sisteme de artilerie – 294;
📌 sisteme de lansare de rachete multiple – 93;
📌 sisteme de apărare aeriană – 52;
📌 avioane – 121;
📌 elicoptere – 127;
📌 vehicule militare – 1144;
📌 nave (bărci) – 7;
📌 cisterne – 73;
📌 drone – 56;
📌 tehnică specială - 21;

După atacul cu rachete de sâmbătă seara asupra Lvivului, cel mai mare oraș din Vestul Ucrainei, consilierul ministrului de interne al Ucrainei, Vadim Danilenko, a declarat că Rusia a început să distrugă toate rezervele de combustibil și de mâncare a Ucrainei. De asemenea, mai mulți politicieni de rang înalt ucraineni au declarat că atacul ar fi adresat în special SUA, acolo unde președintele american se afla la o distanță de 10 minute de zbor a unei rachete.

Pompierii ucraineni au muncit toată noaptea pentru a stinge incendiul de la baza petrolieră, postând mai multe imagini de la fața locului.


Între timp, în raportul tradițional al Ministerului ucrainean al apărării se spune că Rusia continuă să se pregătească de noi atacuri. Asta chiar dacă suferă mari pierderi. Zilnic în spitalele din Sevastopol, Crimeea sunt aduși în media de la 50 la 100 de soldați răniți, iar moralul militarilor ruși este unul foarte scăzut. În Belarus, acolo unde se bazează mai multe detașamente ruse se atestă multe cazuri prin care soldații ruși schimbă motorină pe băuturi alocoolice și, potrivit ucrainenilor, militarii ruși nu vor să intre în Ucraina.

În zona Donețk și Lugansk, armata ucraineană ar fi respins 7 atacuri, distrugând 8 tancuri, 8 blindate și 3 mașini militare blindate. În același timp, aviația militară ucraineană a reușit să lanseze mai multe atacuri asupra unor centre de comandă ruse.

REPLICA MEDIA transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre atacul neprovocat și inuman al Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie și 26 martie.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media