Ursula von der Leyen și Josep Borrell vor merge la Kiev. Urmează să fie reluate mai multe activități ale misiunilor diplomatice

5 aprilie 2022, 10:04 UE 204
Ursula von der Leyen și Josep Borrell.  Sursa: Comisia Europeană

Premierul Sloveniei a anunțat într-un mesaj că șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și șeful diplomației europene, Josep Borrell vor efectua o vizită la Kiev.

De asemenea, Janez Janša a mai menționat că urmează să fie reluate activitățile mai multor misiuni diplomatice.

„Diplomații lituanieni se vor alătura diplomaților sloveni la Kiev. Acolo se întoarce și misiunea UE. Săptămâna aceasta, la Kiev vor merge și președintele Comisiei Europene și Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate. Slovenia a arătat un exemplu”, a scris Janša pe Twitter.

De menționat că până la acest moment, șefa Comisiei Europene nu a confirmat o astfel de vizită în programul ei de lucru. Potrivit agendei sale, data de 8 aprilie ar fi liberă, iar pe 9 aprilie ea plănuiește să participe la evenimentul „Stand Up for Ukraine”, care va avea loc la Varșovia, unde se va întâlni și cu premierul canadian Justin Trudeau și președintele Poloniei, Andrzej Duda.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media