ULTIMA ORĂ! Spațiul aerian al Republicii Moldova rămâne închis pe perioada starii de urgență

4 martie 2022, 12:17 Societate 315
Aeroportul Internațional Chisinau.  Sursa: Replica Media

Autoritatea Aeronautică Civilă informează că spațiul aerian al Republicii Moldova rămâne închis pe perioada stării de urgență, în scopul asigurării siguranței și securității aviației civile, în contextul în care astăzi, 4 martie, expiră termenul acestei măsuri.

Autoritatea Aeronautică Civilă este în strânsă conexiune cu operatorii aerieni, cât și cu Autoritățile Aeronautice străine.

De asemenea, Autoritatea Aeronautică Civilă împreună cu Ministerul Apărării, monitorizează constant situația și posibilitatea redeschiderii spațiului aerian cât mai curând posibil, în acest sens o ultimă ședință a autorităților a avut loc în data de 03 martie 2022.

Urmează a fi examinate toate aspectele prezentate de către reprezentanții instituțiilor ce au participat la ședință și ulterior se va lua o decizie în acest sens.

Totodată, în conformitate cu prevederile Dispoziției nr.5 din 3 martie 2022 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, Autoritatea Aeronautică Civilă poate autoriza utilizarea spațiului aerian în următoarele cazuri:

- Zboruri de repoziționare a aeronavelor civile a operatorilor aerieni naționali și străini;
- zborurile de transport aerian comercial de mărfuri și poștă a operatorilor aerieni naționali și străini;
- zborurile umanitare, de repatriere și de urgențe medicale; și
- pentru alte cazuri justificate, circumscrise stării de urgență.

Amintim că, la data de 24 februarie, odată cu invazia Rusiei în Ucraina, la recomandarea Consiliului Suprem de Securitate, Autoritatea Aeronautică Civilă a închis spațiul aerian al Republicii Moldova.
Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media