Elveția oferă R. Moldova 2.000.000 de franci pentru a face față crizei refugiaților

22 martie 2022, 11:01 Economie 153
Președintele elvețian, Ignazio Cassis.  Sursa: Replica Media

Elveția oferă Republicii Moldova 2.000.000 de franci pentru a face față crizei refugiaților care fug de ororile războiului din Ucraina. Anunțul a fost făcut astăzi, 22 martie, de președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău.

„Noi dispunem de diferite linii de intervenție, prima linie de interveție este o finanțare pentru fondul special creat de dumneavoastră pentru această criză. Elveția vine cu o contribuție de 2 milioane de franci, care se adaugă la investițiile anuale, care vă ajută să luptați cu corupția și a vă crea baze, care ar putea să vă restabiliească economic. De asmenea, suntem vizați de Acordul EFTA, care în pofida la toate va urma să se dezvolte. Suntem aici prin intermediul experților care vă oferă asistență umanitară, am oferit 20 de tone de materiale de protecție, lenjerie, etc. pentru a face față crizei”, a declarat Ignazio Cassis.

Deschiderea pieței elvețiene pentru produsele moldovenești, dar și extinderea domeniilor de cooperare, precum eficiența energetică și protecția mediului, printre subiectele discutate de președinta Maia Sandu și omologul său elvețian, Ignazio Cassis, astăzi, 22 martie, în cadrul conferinței de presă.

Președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis, efectuează astăzi, 22 martie, o vizită de lucru în R. Moldova.

De menționat că, din 24 februarie, de la declanșarea războiului în Ucraina de Federația Rusă, țara noastră a fost vizitată de mai mulţi oficiali europeni şi şefi de state, între care preşedinţii României, Estoniei și Poloniei, miniştrii afacerilor externe din Germania, Spania, Danemarca și Italia.

De asemenea, la Chișinău a fost secretarul de stat al SUA Antony Blinken, dar și înaltul Comisar al Naţiunilor Unite Filippo Grandi.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media