VIDEO/ Președinta Parlamentului European, în vizită în Ucraina. Roberta Metsola a vorbit în plenul Radei Supreme: „Suntem alături de voi. În vremuri bune și în vremuri mai puțin bune – suntem alături de voi”

2 aprilie 2022, 10:10 UE 178
Roberta Metsola a vorbit în plenul Radei Supreme.  Sursa: Twitter/Roberta Metsola

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a ajuns în Ucraina și a avut o întrevedere cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy. Șefa legislativului european este prima lideră a unei instituții europene care merge în Ucraina de la începutul invaziei ruse.

Roberta Metsola a avut o intervenție în Rada Supremă a Ucrainei unde a transmis un mesaj de susținere pentru poporul ucrainean.

„Vă mulțumesc că m-ați invitat la Kiev să mă adresez Radei. Este o onoare să fiu aici, printre voi colegi parlamentari europeni. Dar mai mult decât atât, este o datorie pentru mine să fiu aici. Este o datorie pe care trebuie să o îndeplinesc. O responsabilitate față de Ucraina care este în prima linie. Pentru a arăta lumii că chiar și în întunericul războiului, democrația parlamentară este lumina.

Sunt aici astăzi, în calitate de reprezentant al Parlamentului European, al poporului Europei, să vă spun un lucru. Suntem alături. În vremuri bune și în vremuri mai puțin bune - suntem alături de Ucraina.

(...) Acum cuvintele pot inspira. Și cuvintele pot schimba uneori lumea. Dar și lumea are nevoie de acțiune. Lumea are nevoie și de compasiune. Și sunt aici pentru a transmite acel mesaj de sprijin și speranță, că nu vom abandona Ucraina. Și că nu ne vom lăsa niciodată garda jos”, se arată în mesajul transmis de șefa Legislativului European.

AICI puteți găsi mesajul integral rostit de Roberta Metsola în Rada Supremă.


Amintim că anterior, prim-miniștrii Cehiei, Poloniei și Sloveniei s-au deplasat, pe 15 martie, la Kiev în calitate de reprezentați ai Consiliului European, pentru a se întâlni cu președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy și premierul Denis Şmîhal.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media