Charles Michel a fost reales în funcția de președinte al Consiliului European

25 martie 2022, 09:45 UE 223
Charles Michel.  Sursa: Olivier Hoslet/AFP via Getty Images

Liderii statelor membre ale Uniunii Europene l-au reales joi, 24 martie, în unanimitate, pe Charles Michel în funcția de președinte al Consiliului European pentru un al doilea mandat de doi ani și jumătate, de la 1 iunie 2022 până la 30 noiembrie 2024, informează Consiliul într-un comunicat.

Charles Michel a fost, de asemenea, reales în funcția de președinte al Summitului Euro pentru aceeași perioadă.

El este al treilea președinte cu normă întreagă al Consiliului European, după crearea postului la 1 decembrie 2009 în temeiul Tratatului de la Lisabona.

Charles Michel este președintele Consiliului European din 1 decembrie 2019. Anterior, a ocupat funcția de prim-ministru al Belgiei.

Președintele prezidează reuniunile Consiliului European și conduce activitatea instituției. Totodată, președintele asigură reprezentarea externă a UE la nivelul său în ceea ce privește chestiunile legate de politica externă și de securitate comună.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media