VIDEO/ Zelenski: „Răul, înarmat cu rachete, bombe și artilerie, trebuie oprit imediat”

1 martie 2022, 10:44 Ucraina 251
Vladimir Zelenski.  Sursa: Vladimir Zelenski/Facebook

Președintele Vladimir Zelenski a venit cu o nouă adresare video aproape de miezul nopții. Șeful statului vecin cere ca Federația Rusă să fie exclusă din Consiliul de Securitate al ONU. Totodată, în cele cinci zile de invazie a Ucrainei de către Rusia, au fost deja efectuate 56 de lovituri cu rachete, spune Zelenski.

„Răul, înarmat cu rachete, bombe și artilerie trebuie oprit imediat și distrus economic. Pentru a arăta că omenirea e capabilă să se apare, este necesar să luăm în considerare o închidere completă a cerului pentru rachete, avioane și elicoptere rusești. Un stat care comite crime împotriva civililor nu poate fi un membru al Consiliului de Securitate ONU. Pentru un astfel de stat, intrarea în toate porturile, canalele și aeroporturile din lume trebuie oprită.

Un astfel de stat nu ar trebui să primească miliarde pentru exporturi de energie. A plăti pentru produse rusești înseamnă, acum, să plătești pentru uciderea unor oameni”, a spus Zelenski în discursul său.

Potrivit lui, în cele cinci zile de invazie au fost efectuate 56 de lovituri cu rachete împotriva Ucrainei și au fost trase 113 rachete de croazieră.

„Așa este „prietenia frățească”. Și lumea știe ce trebuie făcut. Am vorbit despre asta cu partenerii de astăzi”, a spus Zelensky.

El a subliniat că răul, înarmat cu rachete, bombe și artilerie, trebuie oprit imediat.

„Distrugeți economic. Arătați că omenirea este capabilă să se apere. Cred că ar trebui să luăm în considerare o închidere completă a cerului pentru rachete, avioane, elicoptere rusești”, a spus președintele ucrainean.

Amintim că, în a cincea zi de război provocat de Federația Rusă, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a semnat, la 28 februarie, cererea de aderare la Uniunea Europeană conform unei proceduri speciale.
Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media