Patru medici și două asistente medicale din Ucraina, refugiați la noi în țară, au fost angajați în spitalele din R. Moldova

17 martie 2022, 13:49 Sănătate 193
Primii șase lucrători medicali refugiați din Ucraina, angajați în spitalele din R. Moldova.  Sursa: Ministerul Sănătății/ Facebook

Primii șase lucrători medicali refugiați din Ucraina, dintre care patru medici și două asistente medicale, urmează să fie angajați în instituții medico-sanitare publice, atât republicane, cât și raionale.

Ministerul Sănătății anunță că aliberat astăzi, 17 martie, avize de permisiune pentru angajarea lor pe perioada stării de urgență, după ce pe parcursul săptămânii curente au parvenit cereri în acest sens de la conducătorii instituțiilor medico-sanitare.

„În cazul în care doctorii și asistenții medicali, refugiați din Ucraina, vor dori să activeze în instituțiile din Republica Moldova și după perioada stării de urgență actele lor de studii vor fi echivalate”, anunță ministerul de resort.

Urmăriți LIVE TEXTUL REPLICA MEDIA despre evenimentele din Ucraina din zilele anterioare 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie și 15 martie.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media