Ambasada Rusă de la Chișinău încurajează cetățenii ruși să se adreseze în cazul în care sunt discriminați

16 martie 2022, 22:01 Politică 1418
Ambasada Rusiei.  Sursa: Replica Media

Ambasada Federației Ruse de la Chișinău anunță că a deschis o adresă specială de email, la care poate primi plângeri din partea cetățenilor ruși de pe teritoriul țării noastre care se simt discriminați. Reprezentanții misiunii diplomatice spun că au luat decizia în legătură cu „tot mai multe cazuri” de discriminare și chiar acțiuni violente la adresa cetățenilor ruși.

„Dragi cetățeni ai Rusiei și compatrioți ruși.

În legătură cu tot mai multe cazuri de discriminare pe motive naționale, lingvistice, culturale, religioase și de altă natură, precum și săvârșirea de acte cu caracter violent sau acțiuni care amenință viața și sănătatea, puteți contacta adresa de e-mail a Ambasadei sos. [email protected]

Cererea trebuie să includă informațiile de contact ale solicitantului.

Toate cererile vor fi luate în considerare în detaliu în modul prescris”, se arată în comunicatul Ambasadei ruse.

Apelul misiunii diplomatice ruse vine în contextul în care Federația Rusă este condamnată de comunitatea internațională și vizată de o serie de sancțiuni ample pentru declanșarea războiului în țara vecină Ucraina.

Vom reveni cu o reacție din partea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

O decizie similară a luat săptămâna trecută și Ambasada Rusiei la București, care i-a încuraja pe cetățenii ruși de pe teritoriul României să raporteze orice gest de disriminare, afresiune sau amenințare la adresa lor.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media