Serviciul de internet prin satelit Starlink este disponibil în Republica Moldova. Anunțul companiei fondate de Elon Musk

4 august 2022, 11:06 IT 837
Starlink/ Imagine simbol.  Sursa: www.space.com

Republica Moldova este cea mai recentă țară care apare pe harta serviciilor de internet de pe satelit, Starlink. Anunțul a fost făcut de companie pe pagina sa oficială de pe twitter. „Starlink este acum în Moldova”, este scurtul mesaj postat de companie care atașează harta locurilor unde este disponibil.

Prețurile pentru noile servicii sunt deja pe site-ul oficial al companiei. Astfel, dacă cineva de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală dorește să se conecteze, atunci trebuie să achite 18 820 de lei pentru următoarele tarife:

Echipament - 13 800 de lei

Livrarea în Republica Moldova - 2730 de lei

Abonamentul lunar - 2290 de lei

Potrivit informației oficiale, serviciul este disponibil în regiunea respectivă începând cu cvartalul 3 al anului, adică de la 1 august.

Serviciile Starlink au fost disponibile în Republica Moldova de la începutul crizei ucrainene provocate de agresiunea Rusiei. Astfel, în martie, autoritățile de la Chișinău au anunțat că în punctele de trecere ale frontierei cu Ucraina unde se atestau rânduri kilometrice cu refugiați și unde erau instalate punctele de triere a refugiaților va fi prestat gratuit serviciul de internet Starlink.

Starlink este o constelație de sateliți construită de compania americană SpaceX fondată de miliardarul și vizionarul Elon Musk care oferă acces la internet prin satelit. Constelația constă din sute de sateliți de dimensiuni reduse plasați pe orbita joasă a Pământului, care funcționează în combinație cu stațiile de emisie-recepție terestre.

Costul total al investiției de peste zece ani pentru proiectarea, construirea și desfășurarea constelației a fost estimat de SpaceX în mai 2018 a fi de aproximativ 10 miliarde de dolari.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media