Deținut de 20 de ani, condamnat la 9 ani de închisoare pentru violul unui minor. Complicele acestuia a fost achitat de judecători

8 august 2022, 15:25 Justiție 298
Penitenciarul nr.13 din Chișinău.  Sursa: Replica Media

Un tânăr de 20 de ani, aflat în detenție într-un penitenciar din țară, a fost condamnat la încă 9 ani de închisoare după ce a violat un minor, deținut în același penitenciar. Magistrații Judecătoriei Chișinău sediul Buiucani, au dispus, prin decizia din 2 august 2022, ca inculpatul să-și ispășească pedeapsa într-un penitenciar de tip semi-închis.

Un alt deținut, învinuit de procurori de complicitate la infracțiune, a fost achitat de judecători.

Potrivit Procuraturii, acuzatorii de stat au administrat suficiente probe care confirmă vinovăția acestuia în săvârșirea a două episoade de acțiuni violente cu caracter sexual, săvârșite prin constrângere psihică și fizică asupra unei persoane despre care se știa cu certitudine că este minor.

Așadar, tânărul a fost acuzat că, în primăvara anului 2020, în timp ce se afla deținut în cadrul unui penitenciar din țară, a comis timp de două zile consecutiv acțiuni violente cu caracter sexual în privința unui minor, deținut și el în același penitenciar, contrar voinței acestuia, pe care l-a constrâns psihic și l-a amenințat cu violența fizică. Prin acțiunile sale, i-a cauzat minorului dureri fizice și psihice, precizează procurorii.

Potrivit probelor administrate de către procurori, în ambele episoade inculpatul a fost ajutat de către un alt deținut care a supravegheat tot timpul la ușă, ca să nu fie văzuți de nimeni.

Acțiunile celuilalt au fost calificate drept complicitate la săvârșirea infracțiunii, însă acesta a fost achitat, întrucât instanța de judecată a decis că fapta inculpatului nu întrunește elementele infracțiunii prevăzute la art.172 alin.(2) din Codul penal.

Procurorii consideră că decizia instanței în privința celuilalt deținut, complice la comiterea infracțiunii, este ilegală și urmează să o atace la Curtea de Apel.

De menționat că nici sentința tânărului de 20 de ani nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media