Tauber, scrisoare din Penitenciarul nr. 13: „Sunt nevinovată și nu recunosc ceea ce mi se impută / Nu vom trăda Patria, așa cum a făcut Maia Sandu și Igor Grosu”

24 iulie 2022, 12:05 Politică 17966
Marina Tauber.  Sursa: Replica Media

Vicepreședinta partidului „ȘOR”, Marina Tauber, aflată în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13, a transmis o scrisoare prin intermediul avocaților săi în care susține în continuare că este „nevinovată și nu recunoaște ceea ce i se impune”. Totodată, în mesaj este menționat că șefa statului Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate „îi șantajează și că vor să distrugă” Partidul Politic „Șor”.

Tauber a mulțumit echipei Partidului „ȘOR” din Orhei, Bălți, Chișinău și din toată țara pentru prezența la Judecătoria Ciocana, dar și pentru susținere și sprijin.

„Mult stimate președinte Ilan Șor, stimați colegi deputați, dragă echipă a Partidului „ȘOR” din Orhei, colegii mei dragi din Bălți, Chișinău și din toată țara, vă mulțumesc enorm pentru prezența voastră la Judecătoria Ciocana, dar și pentru susținere și sprijin. De asemenea, le mulțumesc tuturor membrilor și simpatizanților Partidului „ȘOR”. Susținerea voastră înseamnă foarte mult pentru mine”, se arată în mesajul lui Tauber.

Aceasta a acuzat din nou guvernarea de presiune asupra opoziției care, spune ea, nu va face decât să întârească echipa „ȘOR”.

„Faptul că voi petrece în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 nu trebuie să ne întristeze. Eu vă promit că voi fi puternică și vă rog și pe voi să-mi promiteți același lucru. Maia Sandu și PAS ne șantajează, vor să ne distrugă, vor să le respectăm condițiile. Nu le va reuși nimic. Nimic! Pe noi nimeni nu ne oprește și nici nu ne va opri.

Mă mândresc cu decizia dlui Șor de a refuza orice conlucrare cu ei și așa va fi și de acum încolo, chiar dacă presiunea va fi din ce în ce mai mare. Nu vom trăda Patria, așa cum a făcut Maia Sandu și Igor Grosu, nu vom opri lupta noastră pentru interesele oamenilor și ne vom îndeplini toate promisiunile pe care le-am făcut în fața cetățenilor, care ne-au delegat în Parlament.

Maia Sandu, încetați să ne mai șantajați! Toată lumea știe că după decizia de astăzi în privința mea, îl șantajați și pe Ilan Șor. Noi vom merge înainte, iar lupta noastră va fi și mai puternică”, menționează Tauber.

Tauber susține în continuare că este „nevinovată și nu recunoaște ceea ce i se impune”.

„Repet, sunt nevinovată și nu recunosc ceea ce mi se impută. Astăzi, am citit încheierea judecătorească prin care am fost pusă sub învinuire și chipurile au fost prezentate „probe”. Foaie verde și povești, nicio probă, nicio dovadă că sunt vinovată. Altfel spus, doar cuvinte, cifre, presupuneri, aberații.
Voi continua să vă țin la curent, voi continua să scriu, pentru că am multe de spus.

Dumnezeu a spus: Teme-te de lacrimile omului pe care l-ai obijduit, căci el îmi va cere ajutorul și eu îl voi ajuta. Este valabil pentru toți cei implicați în această murdărie împotriva partidului și întregii noastre echipe a lui Ilan Șor. Nu credeți în speculații și manipulări. Adevărul va ieși la iveală!”, se mai arată în scrisoare.

Amintim că, Marina Tauber după ce a fost reținută joi, 21 iulie, pentru 72 de ore, sâmbătă, 23 iulie, a primit mandat de arest preventiv pentru 30 de zile.

Totul a început în dimineața zilei de 21 iulie, atunci când procurorii anticorupție împreună cu ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins cu percheziții în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului politic ȘOR.

În context, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a înaintat, joi, 21 iulie, două cereri privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatei din fracțiunea parlamentară a Partidului politic ȘOR– Marina Tauber.

În reacție, conducerea partidului a acuzat guvernarea PAS că ar încerca să reducă la tăcere reprezentanți formațiunii și a pornit, în acest sens, „un nou episod de răfuială politică”. Mai mult, aceștia spun că însăși președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a dat indicații să fie organizate percheziții la sediul partidului și să fie pornite dosare penale pe numele membrilor și conducerii PP ȘOR.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media