Stradela Teatrului din centrul capitalei va deveni stradă pietonală. Când vor începe lucrările de modernizare

22 iulie 2022, 17:58 Auto 101
CMC, Consiliul Municipal Chișinău.  Sursa: Replica Media

Stradela Teatrului din municipiul Chișinău va deveni arteră pietonală, potrivit deciziei aprobate astăzi, 22 iulie, de Consiliul Municipal Chișinău (CMC).

Proiectul de decizie a fost propus pe agenda de lucru a CMC de către Ruslan Verbițchi, consilier municipal al Platformei „Demnitate și Adevăr”.

Decizia a fost aprobată cu 39 de voturi, a majorității aleșilor locali prezenți în sală.

Raportorul a menționat că pe stradela Teatrului activează mai mulți agenți economici, astfel că transformarea arterei respective în una pietonală va spori atractivitatea acesteia, atât pentru cetățenii orașului, cât și pentru turiști.

Pentru realizarea proiectului noii străzi pietonale va fi anunțat un concurs public de proiecte, prin care va fi selectat cel mai bun concept. În acest scop, în bugetul pentru anul 2023 urmează a fi prevăzute surse financiare pentru realizarea proiectului de amenajare, iar lucrările de modernizare să înceapă de anul viitor.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media