Stradela Teatrului din centrul capitalei va deveni stradă pietonală. Când vor începe lucrările de modernizare

22 iulie 2022, 17:58 Auto 83
CMC, Consiliul Municipal Chișinău.  Sursa: Replica Media

Stradela Teatrului din municipiul Chișinău va deveni arteră pietonală, potrivit deciziei aprobate astăzi, 22 iulie, de Consiliul Municipal Chișinău (CMC).

Proiectul de decizie a fost propus pe agenda de lucru a CMC de către Ruslan Verbițchi, consilier municipal al Platformei „Demnitate și Adevăr”.

Decizia a fost aprobată cu 39 de voturi, a majorității aleșilor locali prezenți în sală.

Raportorul a menționat că pe stradela Teatrului activează mai mulți agenți economici, astfel că transformarea arterei respective în una pietonală va spori atractivitatea acesteia, atât pentru cetățenii orașului, cât și pentru turiști.

Pentru realizarea proiectului noii străzi pietonale va fi anunțat un concurs public de proiecte, prin care va fi selectat cel mai bun concept. În acest scop, în bugetul pentru anul 2023 urmează a fi prevăzute surse financiare pentru realizarea proiectului de amenajare, iar lucrările de modernizare să înceapă de anul viitor.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media