FOTO/ 41 de platforme modulare pentru colectarea și sortarea deșeurilor menajere vor fi instalate în capitală

19 august 2022, 10:28 Societate 143
Platforme modulare pentru deșeuri.  Sursa: Direcția Generală Locativ-Comunală şi Amenajare

Direcția Generală Locativ-Comunală şi Amenajare a Primăriei Chișinău anunță că au demarat lucrările de amenajare a platformelor modulare pentru colectarea deșeurilor menajere. În acest an vor mai fi instalate 41 de platforme de care vor beneficia locatarii din aproximativ 61 de blocuri din municipiul Chișinău.

Platformele pentru gunoi vor fi confecționate din metal, acoperite pe partea exterioară cu panouri compozite etalbond. Pe partea de sus a carcasei va fi inscripționat „deșeuri reciclabile” și „deșeuri biodegradabile”.

Acestea sunt de trei tipuri:

- platforme din două containere - 6 bucăți,

- platforme din trei containere - 15 bucăți,

- platforme din patru containere - 20 de bucăți.


Totodată, urmează a fi efectuate lucrări de nivelare a terenului cu buldozer și compactarea acestuia cu maiul mecanic, așternerea unui strat de fundație sau reprofilare din piatră spartă pentru drumuri, instalarea pavajului pentru trotuare și a bordurilor prefabricate din beton, instalarea construcției de tip închis modulară pentru amplasarea containerelor.

Lucrprile de amenajare sunt asigurate de un agent economic selectat în urma unei licitații.

Suma investită în procurarea și instalarea acestor platforme este de peste 4,3 milioane de lei.

Platformele modulare pentru colectarea deșeurilor menajere au fost montate și pe parcursul anului 2021 fiind instalate 55 de platforme pentru 58 de blocuri de locuințe la care au fost sudate capacele de la tuburile camerelor de gunoi după construcția platformelor.

În anul 2020, la fel au fost amenajate alte 55 de platforme modulare pentru 62 de blocuri de locuințe.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media