Vești mai bune privind starea de sănătatea a fotbalistului Donny van Iperen: „Încet își revine. Acum deschide ochii”

31 august 2022, 18:05 Sport 143
Donny van Iperen pe stadionul Zimbru.  Sursa: zimbru.md

La aproape trei săptămâni după ce a fost transferat la o clinică din Rotterdam, fundașul celor de la Zimbru Chișinău, Donny van Iperen, dă primele semne de revenire. Potrivit președintelui clubului Zimbru Chișinău, Nicolae Ciornîi, fotbalistul olandez „acum deschide ochii” și încet își revine.

„Încet, încet el își revine, dar foarte încet. Părinții, fratele, surorile, toți au insistat ca să îl transfere în Olanda. Noi am făcut tot ce este posibil, am asigurat avion cu doctori și l-am transportat la o clinică din Rotterdam. Acuma deschide ochii, se uită. Așa cum ne-au spus și doctorii, el peste o lună după accidentare o să înceapă să își revină. O să își revină și o să fie normal, sănătos”, a menționat Nicolae Ciornîi.

Amintim că, la o săptămână după ce a fost accidentat grav în cadrul meciului din etapa a doua din Super Liga, jucătorul olandez al echipei Zimbru Chișinău a fost transportat la tratament în Olanda, țara sa de baștină. Conducerea clubului Zimbru și-a asumat toate cheltuielile de transfer ale jucătorului.

Sâmbătă, 6 august, fundașul clubului Zimbru, Donny van Iperen a ajuns la spital în stare gravă, după ce a fost lovit cu umărul în cap de către portarul formației tiraspolene Dinamo-Auto în minutul 11 al meciului dintre Dinamo-Auto și Zimbru, din etapa doua a campionatului Republicii Moldova. A doua zi, clubul a anunțat o ameliorare a stării sale, însă ulterior evoluția a fost una stabilă grea și medicii se luptă acum pentru viața sa.

Van Iperen a mai evoluat la AZ Alkmaar II, SC Cambuur II, SC Telstar și Go Ahead Eagles în țara natală (la Telstar și Go Ahead Eagles în liga a doua, Eerste Divisie), iar în ultimele două sezoane a jucat în Grecia, la Karaiskakis, în divizia secundă elenă.

Anatol
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media