UPDATE/ Alerte cu bombă au fost raportate și la Aeroportul Internațional Chișinău, Mănăstirea Ciuflea și Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”

20 iulie 2022, 15:59 Societate 188
Poliție, Alertă cu Bombă Chișinău.  Sursa: Replica Media

UPDATE 16:17. Alerte cu bombă au fost anunțate și la Aeroportul Internațional Chișinău, la Mănăstirea Ciuflea și Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt.

Informația a fost confirmată pentru Replica Media de către ofițera de presă a Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Svetlana Scripnic.

Revenim cu detalii.

Primarul capitalei, Ion Ceban, anunță astăzi, 20 iulie, despre o nouă alertă cu bombă, după ce în această dimineață aceasta s-a dovedit a fi falsă, iar Poliția a deschis un dosar penal pe caz.

„Și din nou alertă cu bombă la Primăria Chișinău. Două alerte cu bombă într-o zi. Productivă zi pentru unii!”, a scris Ceban pe pagina sa de Faebook.

Amintim că alertele cu bombă de la Primăria Chișinău și Piața Centrală din această dimineață s-au adeverit a false, iar pe caz a fost inițiat un proces penal pentru comunicarea minciunoasă cu bună știință despre actul de terorism, a declarat pentru Replica Media ofițera de presă a Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Svetlana Sripnic.

Amintim că PCCOCS și INI au început, la 6 iulie, un dosar penal pe cazul denunțurilor false privind atentatele teroriste cu bombă din ultima perioadă.
La acest stadiu al investigațiilor, procurorii PCCOCS comunică faptul că pe dosar sunt mai muți suspecți - atât în țară, cât și peste hotare.

„Acțiunile acestora sunt dirijate de un grup de persoane care au ca obiectiv unele acțiuni de destabilizare și creare a neliniștii în societate. Însă, scopurile declarate și cele reale nu sunt pe departe aceleași. Astfel, în cadrul dosarului, sunt analizate și evoluțiile statului pe diverse domenii - acordarea statutului de stat candidat în Uniunea Europeană, ajutoare de diverse categorii, vectorul de dezvoltare externă - versus amenințările tot mai frecvente, împrejurări care în una din versiunile anchetei procurorii le consideră deloc întâmplătoare”, informează PG.
Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media