46 de lucrări de licență și de master ale absolvenților Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, expuse la Parlament

14 iulie 2022, 21:26 Cultură 60
46 de lucrări de licență și de master ale absolvenților Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, expuse la Parlament..  Sursa: multimedia.parlament.md

Parlamentul Republicii Moldova continuă seria de expoziții dedicate lucrărilor de licență și de master ale celor mai merituoși studenți ai instituțiilor de învățământ superior din țară. Astfel, 46 de lucrări de licență și de master ale absolvenților Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, expuse la Parlament.

În aceste zile, în holul legislativului este expusă o colecție de lucrări de licență și de master realizate de studenții Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

Potrivit unui comunicat emis de Legislativ, studenții de la Facultatea Arte Plastice, Decorative și Design au reușit să captiveze publicul cu viziunea lor inedită, transpusă în proiecte originale și interesante de pictură, sculptură, ceramică, tapiserie, design vestimentar și design interior.

La elaborarea acestora au fost folosite materiale precum ceramica, bronzul, lemnul, metalul artistic, pânza, fiind îmbinate tehnici mixte de lucru și tehnici de autor. Studenții au lucrat la unele lucrări și câte o jumătate de an.

Atmosfera de la expoziție a fost întregită de recitalul de vioară, oferit de Facultatea de Artă Muzicală. Un moment de excepție a fost prilejuit de monologul pus în scenă de Facultatea de Artă Teatrală, Coregrafie și Multimedia, vizitatorii având ocazia să savureze interpretarea unui fragment din tragedia „Regele Lear” de William Shakespeare.

La eveniment a fost prezentă conducerea instituției universitare și mai multe cadre didactice, precum și studenții autori ai proiectelor expuse. Deputații și funcționarii au admirat cele 46 de lucrări expuse.


Ulterior, oaspeții au asistat la ședința plenară a Parlamentului.

Menționăm că în acest an Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice are 126 de absolvenți la Ciclul I Licență și 82 de absolvenți la Ciclul II Master.

Pe parcursul lunii iulie, Parlamentul Republicii Moldova găzduiește o serie de expoziții ale lucrărilor absolvenților instituțiilor de învățământ superior din țară.

Aceste evenimente au drept scop încurajarea și promovarea performanței academice de instituția parlamentară.
Diana
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media