FOTO/ Socialiștii au organizat un protest în fața sediului BNM: „Stop inflației, stabilitate prețurilor”. Reacția Băncii

16 mai 2022, 12:52 Politică 124
Protest BNM.  Sursa: socialistii.md

Câteva zeci de membri și simpatizanți ai Partidului Socialiștilor din Moldova au protestat în fața sediului Băncii Naționale a Moldovei. Cu mai multe pancarde, participanții la miting au cerut, potrivit unui comunicat al PSRM, „ca Banca Națională a Moldovei să treacă sub conducerea poporului și cer demisia guvernatorului BNM”.

Protestul s-a desfășurat pe scările instituției financiare unde au stat mai mulți tineri din organizația de tineret a formațiunii. Socialiștii se declară revoltați de politicile promovate de BNM și ritmul înalt al inflației.

„Amintim, BNM prognozează o rată a inflației în trimestrul trei al acestui an de 31 la sută. Potrivit celui de-al doilea Raport asupra inflației, BNM estimează o rată medie anuală a inflației de 27,3%, iar pentru anul viitor – de 16,5%”, se arată în comunicatul transmis de PSRM.BNM a reacționat printr-un comunicat în care spune că politicile pe care le promovează sunt luate pentru a evita consecințe și mai grave pe viitor și că este vorba despre o problemă globală ce nu ține de Moldova.

„Toate economii lumii sunt afectate de cele două crize care s-au suprapus: pandemia și războiul din Ucraina. Astfel, măsurile BNM sunt întreprinse cu scopul de a proteja pe viitor economiile și veniturile cetățenilor, în mod implicit recuperarea economică a țării noastre. Valul de scumpiri internaționale la resursele energetice și la produsele alimentare a avut un impact major asupra prețurilor din Republica Moldova și de aceea acțiunile BNM sunt necesare pentru a ține piept acestora și pentru a evita consecințele mult mai dureroase pe termen lung”, se arată în comunicat.


Cristian
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media