Statele G7 vor continua să pună presiune economică și politică pe Rusia, în timp ce Ucraina va beneficia de sprijin pentru apărare și reconstrucție

14 mai 2022, 16:33 Politică 51
Miniștrii de Externe, G7.  Sursa: © Annalena Baerbock/ Twitter

Statele G7 vor continua să pună presiune economică și politică pe Rusia, în timp ce Ucraina va beneficia de sprijin pentru apărare și reconstrucție din partea acestora, au transmis, sâmbătă, într-o declarație, miniștri de externe ai celor mai puternice democrații ale planetei, scrie Calea Europeană.

„Noi, miniștrii de externe ai G7 din Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit, Statele Unite ale Americii și Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene, ne exprimăm ferm solidaritatea și sprijinul față de Ucraina, în timp ce aceasta se apără împotriva războiului de agresiune nejustificat, neprovocat și ilegal al Rusiei, un război la care Belarus este complice. Ne-am angajat să ajutăm Ucraina, o democrație și membră a ONU, să își susțină suveranitatea și integritatea teritorială, să se apere și să reziste la viitoarele atacuri sau coerciții, să își aleagă propriul viitor și să prospere. (…) Ne reafirmăm angajamentul de a sprijini Ucraina, inclusiv în ceea ce privește reconstrucția țării, și facem apel la toți partenerii să se alăture eforturilor noastre pentru a asigura sprijin pentru Ucraina în vederea satisfacerii nevoilor sale umanitare și financiare imediate și pentru ca Ucraina să își reconstruiască viitorul. Vom continua să acordăm asistență militară și de apărare Ucrainei atât timp cât va fi necesar”, au declarat miniștrii de externe din G7, reuniți pentru o întâlnire informală la Wangels, în landul Schleswig-Holstein din nordul Germaniei.

Anatol
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media