Rusia respinge propunerea Ucrainei de a organiza negocieri în Mariupol. Lavrov: „Un gest teatral”

26 aprilie 2022, 19:00 Rusia 181
Serghei Lavrov.jpg.  Sursa: Replica Media

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că Rusia respinge propunerea Ucrainei de a organiza negocieri la Mariupol, orașul-port distrus aparoape în totalitate în urma bombardamentelor armatei ruse. Șeful diplomației ruse a spus că propunerea Ucrainei este „ un gest teatral”, transmite TASS.

„Este un gest teatral, într-adevăr, ucrainenilor le place să însceneze totul, se pare că au vrut să pună în scenă o nouă dramă sfâșietoare”, a spus Lavrov, după ce a fost întrebat de un jurnalist cum comentează propunerea Kievului de a organiza negocieri la Mariupol.

Totodată, Lavrov a sugerat părții ucrainene să răspundă mai repede la propunerile Rusiei.

„Dacă vorbim de o atitudine serioasă de lucru în cadrul negocierilor, ar fi mai bine să răspundă mai repede propunerilor noastre, care, repet, sunt la ei de mai bine de 10 zile și care, după cum am înțeles, despre ele Zelenskiy nici nu a auzit”, a spus el.

Anterior, Lavrov a acuzat că negocierile ruso-ucrainene stagnează din cauza faptului că Kievul nu a răspuns la propunerile Moscovei, iar declarațiile autorităților ucrainene indică lipsa lor de interes pentru dialog.

Amintim că Ucraina i-a propus Rusiei în ziua de Paști, 24 aprilie, convorbiri care să aibă loc lângă vastul complex metalurgic Azovstal din Mariupol (sud-est), unde s-au refugiat luptători şi civili ucraineni.

„Le-am cerut ruşilor să organizeze o sesiune specială de convorbiri chiar lângă Azovstal”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, consilierul prezidenţial ucrainean Oleksii Arestovici, indicând că „aşteaptă răspunsul„ din partea delegaţiei ruse.

Kievul a indicat duminică mai devreme că forţele ruse au continuat să bombardeze oraşul de la Marea Azov, care este asediat de la începutul lunii martie de armata rusă, şi în special oţelăria Azovstal, ultima redută de rezistenţă a combatanţilor ucraineni.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media