Procurorul general interimar a semnat ordinul de numire a Veronicăi Dragalin în funcția de procuroră-șefă a Procuraturii Anticorupție

15 iunie 2022, 18:01 Justiție 206
Veronica Dragalin.  Sursa: anticorupție.md

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat astăzi, 15 iunie, Ordinul de numire a Veronicăi Dragalin în funcția de procuroră-șefă a Procuraturii Anticorupție. Informația a fost confirmată pentru Replica Media de procurora de la Procuratura Generală Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media.

„Prin Ordinul Procurorului General interimar din 15 iunie s-a dispus numirea în funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție a doamnei Veronica Dragalin, începând cu data de 1 august”, a spus pentru Replica Media Mariana Cherprec.

Procuratura Generală precizează că Veronica Dragalin a înaintat o cerere prin care a solicitat numirea sa în funcție începând cu data de 1 august, „ținând cont de faptul ca dumneaei urmează să își termine anumite activități ce țin de funcția deținută la moment.”

Amintim că, dintre cei patru finaliști, Veronica Dragalin este câștigătoarea concursului pentru funcția de Procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, adunând cel mai mare punctaj - 72,15.

Potrivit informațiilor indicate în CV, Veronica Dragalin a absolvit în 2008 facultatea de biologie şi chimie la Universitaea din Durham, Carolina de Nord, iar în 2011, facultatea de drept la Universitatea din Virginia.

Ulterior, din 2011 până în 2016, Veronica Dragalin a profesat avocatura în cadrul firmei internaționale de avocatură americană, Jones Day. Mai târziu a devenit procuroră adjunctă a Statelor Unite ale Americii în secția de corupție publică și drepturi civile din biroul procurorului american din districtul central al Californiei.

Dragalin are experiență în urmărirea penală a peste 300 de cazuri federale, inclusiv prezentări înfața „grand jury”, rechizitorii, percheziții, interceptări telefonice, instanțe de judecată, acorduri de recunoaștere a vinovăției, audieri de sentință.

Aceasta mai are experiență în efectuarea anchetelor în cadrul Secției de Corupție Publică și Drepturi Civile, inclusiv corupție, mită, fraudă bancară, spălare de bani, obstrucționarea justiției, organizații criminale corupte (RICO).

La 7 octombrie 2021, șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Andrian Bordian, adjuncții săi, dar și adjunctul PCCOCS, Aurel Ciocan au plecat din funcții, după ce procurorul general interimar Dumitru Robu a semnat „un ordin prin care a fost sistată delegarea și încetarea interimatului funcției pentru patru procurori anticorupție, dar și doi procurori de la PCCOCS”.

Peste o săptămână CSP desemnat-o pe procurora Elena Cazacov în calitate de șefă interimară a PA, iar Ion Munteanu a fost numit în funcția de șef-adjunct al instituției.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media