VIDEO/ FOTO/ Protestul organizat de Partidul „Șor” s-a încheiat. Manifestanții au votat o rezoluție prin care cer alegeri parlamentare anticipate

19 iunie 2022, 16:38 Politică 6861
Protest organizat de Partidul „Șor”.  Sursa: Replica Media

Sute de oameni au fost aduși astăzi, 19 iunie, cu autocarele în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) pentru a participa la protestul organizat de Partidul „Șor” cu genericul „O viață nouă” și a manifesta împotriva guvernării.

UPDATE 19:03. Marina Tauber îi îndeamnă pe manifestanți să protesteze în fața Inspectoratului de Poliție care ar fi reținut mașină cu tehnică pentru concertul din PMAN.

„Trebuia să împărțim scena cu Valico. Oamenii ne-au rugat să ajutăm la organizarea concertului lui Filip Kirkorov și altor artiști, Dava, Ivan Dmitrienko. (...) Dacă eliberăm mașina, atunci concertul va avea loc. (...) „Ei nu vor să vă distrați”, a spus Tauber.


UPDATE 18:40. Coloana de protestatari se deplasează pe strada Ștefan cel Mare și Sfânt, scandând „Jos Maia Sandu”.


UPDATE 18:37. Potrivit unui comunicat emis de Partidul „Șor”, în PMAN, în acest moment, ar fi în jur de 40 de mii de oameni.

UPDATE 18:10. Protestatarii din PMAN au votat o rezoluție prin care cer alegeri parlamentare anticipate.

UPDATE 17:57. Deputatul „Șor”, Vadim Fotescu, a declarat că nimeni în Parlament nu ține cont de propunerile legislative ale opoziției.

„De aceea am apelat la voi. Jos PAS”, a spus Fotescu.

UPDATE 17:34. „Această mișcare este apolitică. Îndemnăm toate partidele din opoziție să se alăture mișcării noastre. Noi suntem poporul. Astăzi ne conduc niște hoți. Doar jumătate au reușit să vină aici, alți oameni stau în soare și așteaptă să vină”, a declarat primarul de Orhei.


UPDATE 17:29. Manifestanții scandează „Jos Guvernul PAS!” și „Noi suntem poporul!”

UPDATE 17:25. Deputata Partidului „Șor”, Marina Tauber a ținut să le mulțumească oamenilor personal din numele lui Ilan Șor.


„Știu că mulți dintre voi ați venit în PMAN la inițiativa lui Ilan Șor”, a declarat Tauber.

UPDATE 16:57. Protestatarii scandează „Le-a venit ceasul!”, „Demisia!” și „Noi suntem poporul!”


UPDATE 16:56. Reprezentanții protestului susține că Poliția a blocat accesul în PMAN a mai multor autobuze cu care sunt transportați protestatarii.

UPDATE 16:51. „Noi suntem gata pentru o viață nou. Astăzi am venit împreună cu cetățenii din mai multe raioane pentru a anunța că vrem o viață nouă”, a declarat Marina Tauber.

UPDATE 16:33. Concertul anunțat cu mult fast de activistul Veaceslav Valico, cu participarea lui Filip Kirkorov și Egor Kreed, și planificat pentru ora 15:00, se pare că nu va avea loc după ce nu a fost posibilă amenajarea scenei și tehnicii.

În schimb, zeci de oameni aduși cu autocarele organizat din raioane, se adună în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).


Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media