Ar putea fi anulată obligativitatea prezentării fizice a certificatului de înmatriculare pe teritoriul țării. Alaiba: O să ajustăm legislația

21 iunie 2022, 11:27 Societate 197
certificat de înmatriculare.  Sursa: Replica Media

Conducătorii auto ar putea fi scutiți de obligativitatea prezentării fizice a certificatului de înmatriculare pe teritoriul Republicii Moldova. Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, declară că Parlamentul va ajusta legislația în urma căreia Poliția va putea identifica atât autovehicul, cât și pe șoferi, fără prezentarea fizică a actelor.

„Va trebui să-l aveți fizic cu voi doar când călătoriți peste hotarele țării. Pe teritoriul Republicii Moldova datele din certificatul de înmatriculare pot fi verificate online. O să ajustăm legislația.

(...) Această obligativitate este în primul rând o incomoditate, dar și motiv de a primi o amendă. Dacă nu ai certificat de înmatriculare - plătești amendă 300 de lei, chiar dacă ai actele în regulă, doar, poate le-ai uitat pe acasă. Poate cândva asta avea sens, când nu aveam e-guvernare, dar acum această măsură e depășită de timp. Lucrurile se întâmplă online”, spune autorul inițiativei.

Amintim că anterior a fost modificată Legea nr.131/2007, privind siguranța traficului rutier și a Codului Contravențional nr.218/2008, care presupune excluderea obligativității șoferilor de a deține asupra lor permisul de conducere în traficul național. Conducătorii auto nu mai sunt obligați să dețină asupra lor permise de conducere, ei pot fi identificați de ofițerii de patrulare în regim digital.

Modificările prevăd modernizarea și sporirii calității serviciilor publice, prin digitizarea serviciului, reducerea numărului actelor necesare la perfectarea actelor de a conduce vehicule, și excluderea obligativității deținerii asupra lor a permisului de conducere în traficul național.
Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media