ULTIMA ORĂ/ Autoritatea Aeronautică Civilă interzice operatorilor naționali să efectueze zboruri în Federația Rusă

10 septembrie 2022, 17:27 Societate 758
Aeronavă Air Moldova.  Sursa: Runway09 via Facebook

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova (AAC) a emis o directivă prin care interzice efectuarea operațiunilor aeriene în spațiul aerian al Federației Ruse de către operatorii aerieni naționali. Anunțul a fost făcut sâmbătă, 10 septembrie, într-un comunicat de presă.

„Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova, în scopul asigurării siguranței și securității aeronautice, având în vedere SSC/AIR-01/05-2022/RUS (Signifiant Safety Concern) emisă de Organizația Aviației Civile Internaționale, precum și decizia de suspendarea de către Agenția Europeană pentru Siguranța Zborurilor a tuturor certificatelor și aprobărilor emise agenților aeronautici ai Federației Ruse că, la 10 septembrie 2022 a emis Directiva Operațională nr. 06 – 10/09/2022, prin care se interzice efectuarea operațiunilor aeriene în spațiul aerian al Federației Ruse de către operatorii aerieni naționali”, se arată în comunicatul AAC.

Amintim că la 9 septembrie, compania aeriană Air Moldova a anunțat că va relua operarea zborurilor spre Moscova începând cu data de 1 octombrie, după sistarea acestora din februarie 2022.

Potrivit Air Moldova, decizia vine ca urmare a nenumăratelor solicitări din partea cetățenilor Republicii Moldova, care se află în Federația Rusă și vor să revină acasă.

Anunțul a generat un val de critici, iar la scurt timp, s-a autosesizat șii AAC, care a anunțat că va examina problema „prin prisma asigurării securității și a protecției consumatorului”.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media