Dinu Plîngău acuză PAS de cârdășie cu Partidul „Șor” și PSRM, după ce funcția de președinte interimar al raionului a fost preluată de un consilier socialist. Reacția formațiunii politice: „Consilierii au numit interimar decanul de vârstă pentru a putea plăti salariile restante”

19 octombrie 2022, 15:43 Politică 298
Dinu Plîngău.  Sursa: IPN

Președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, acuză Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) de cârdășie cu Partidul ȘOR și Partidul Socialiștilor (PSRM), după ce consilierii PAS de la Criuleni au votat împreună cu aceste două formațiuni politice pentru un „socialist pro-rus” în funcția de președinte interimar al raionului, după ce l-ar fi „hărțuit pe președintele din partea Platformei DA, cu viziuni pro-europene și pro-românești, care se opunea înțelegerilor pe seama bugetului raional.” Drept replică, PAS declară că „consilierii au numit interimar pe cel mai în vârstă consilier, pentru a achita salariile restante către funcționarii consiliului.”

„Fac apel către Igor Grosu să retragă sprijinul politic consilierilor PAS din Criuleni care au făcut alianță cu „Șor” și PSRM împotriva Platformei DA, au votat o decizie contrară avizului Cancelariei de Stat și un socialist pro-rus în funcția de președinte interimar al raionului, hărțuind președintele din partea Platformei DA. Acest act ar arăta deschidere și bun simț, ar demonstra că cei de la conducerea PAS sunt împotrivă ca raionul Criuleni să fie dat pe mana unor persoane cu viziuni pro-ruse, care reprezintă interesele lui Șor și Dodon. Culmea ironiei este că PAS a dat o funcție importantă celor care vor folosi această funcție pentru a scoate lumea la protest și au înlăturat Platforma DA care se opunea dezmățului și înțelegerilor obscure în raion”, a scris Dinu Plîngău pe pagina sa de Facebook.

Replica Media a solicitat o reacție din partea PAS cu privire la această situație creată la Criuleni, iar reprezentanții partidului spun că s-a decis ca interimatul funcției de președinte al raionului să fie deținut de decanul de vârstă.

„Președintele de raion Criuleni a fost suspendat în august de către Consiliu. Pe 4 octombrie dumnealui trebuia să se prezinte la serviciu, dar nu a făcut-o. În absența lui, consilierii au numit interimar decanul de vârstă (cel mai în vârstă consilier) pentru a achita salariile restante către funcționarii Consiliului”, se arată în reacția PAS.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media