VIDEO/ Atac armat la o școală din Ijevsk, Rusia. Cel puțin 13 persoane, dintre cere 6 copii au fost împușcate mortal, iar atacatorul s-ar fi sinucis

26 septembrie 2022, 11:11 Rusia 1240
Operațiunile de salvare de la Ijevsk.  Sursa: Zvezdanews

Imagini teribile vin din Ijevsk, un oraș de peste 600 de mii de locuitori, capitala regiunii Autonome Udmurtia care se află la peste 1200 de kilometri mai est de Moscova. La școala nr.88 din oraș a avut loc un atac armat în urma căruia, potrivit primelor informații ar fi fost împușcate mai multe persoane, dintre care 10 ar fi decedat.

UPDATE 13:09 Același Comitet de Anchetă al Federației ruse a venit cu un comunicat în care anunță că atacatorul de la școala 88 din Ijevsk a fost identificat. Ar fi vorba despre un fost absolvent al instituției, Artiom Kazanțev, născut în 1988. Deocamdată nu se cunosc motivele pentru care a realizat atacul, iar anchetatorii fac percheziții la domiciliul acestuia.

UPDATE 12:21 Un nou raport al Comitetului de Anchetă - numărul persoanelor decedate în urma atacului s-a ridicat la 13, dintre care 6 copii.

UPDATE 11:45 Datele oficiale al Comitetului de Anchetă al Federației ruse spun că în urma atacului de la școala din Ijevsk au decedat 9 copii, dintre care 5 copii. A fost inițiat un dosar penal pe fapt, iar ancheta va fi derulată de oficiul central al comitetului.

UPDATE 11:13 Ministerul rus de Interne anuță 6 decedați și 20 de răniți în urma atacului de la școala din Ijevsk.

Incidentul a avut loc în această dată, iar până la această oră, atacatorul nu a fost prins. Guvernatorul regiunii anunță că acesta s-ar fi sinucis cu arma din dotare și nu se cunosc alte detalii.
Între timp, pe rețele apar mai multe imagini cu atacul, dar și cu copii care s-au ascuns prin clase. Întreaga zonă a fost încercuită de poliție și trupele speciale care investighează cazul și organizează evacuarea copiilor și a personalului didactic și tehnic al școlii.


Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media