Cinci spitale din țară vor beneficia de dispozitive medicale de ultimă generație. Un acord de un miliard de yeni japonezi, semnat cu JICA

12 noiembrie 2022, 15:41 Sănătate 84
Spital.  Sursa: Imagine simbol

Cinci instituții medicale din țară vor beneficia de dispozitive medicale de ultimă generație în urma semnării de către Ministerul Sănătății și Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională (JICA) a unui acordul de grant pentru implementarea Programului de consolidare a sistemului medical.

Astfel, cu sprijinul financiar nerambursabil oferit de Guvernul Japoniei, vor fi dotate cu dispozitive medicale de ultimă generație cinci instituții medico-sanitare publice din țară, mai exact – Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Institutul Mamei și Copilului, Institutul Oncologic, Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”.

Asistența financiară sub formă de grant, oferită în scopul îmbunătățirii capacităților de diagnosticare și tratament a populației, constituie un miliard de yeni japonezi.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media