VIDEO/ Au pătruns într-o casă aflată în construcție și au furat aparate și materiale în sumă de 16.400 de lei: Unul dintre suspecți, reținut pentru 72 de ore

4 octombrie 2022, 10:38 Justiție 116
doi bărbați, cercetați pentru furt.  Sursa: politia.md

Doi bărbați de 30 și, respectiv, 45 de ani, originari din Nisporeni și Cantemir, ar fi pătruns într-o casă aflată în construcție, din capitală, de unde ar fi sustras aparate și materiale de construcție în sumă de 16.400 de lei.

Aceștia ar fi pătruns în locuință prin forțarea ușii de la intrare. Unul dintre bănuiți s-a dovedit a fi un fost angajat la construcția respectivă.

În urma perchezițiilor efectuate de polițiști o parte din bunuri au fost depistate și întoarse victimei.

Unul dintre suspecți a fost reținut pentru 72 de ore. Aceștia nu sunt la prima abatere de la lege, anterior fiind judecați pentru infracțiuni similare.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă amendă de la 32.000 la 67.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Polițiștii întreprind acțiuni de urmărire penală în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor precum reținerea celui de-al doilea suspect.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media