Subiectul transformării digitale, discutat la Bruxelles de către reprezentanții administrațiilor parlamentare din țările Parteneriatului Estic

29 noiembrie 2022, 12:11 UE 111
Parlamentul European.  Sursa: Replica Media

Subiectul transformării digitale este discutat la Parlamentul European de către reprezentanții administrațiilor parlamentare din țările Parteneriatului Estic. Funcționarii Parlamentului Republicii Moldova, alături de reprezentanții administrațiilor parlamentare din Georgia și Ucraina, efectuează, în aceste zile, o vizită de studiu la Parlamentul European. Delegația Parlamentului este condusă de Secretara generală, Tamara Gheorghița.

Ieri, la Parlamentul European, reprezentanții administrațiilor parlamentare din Republica Moldova, Georgia și Ucraina au participat la seminarul dedicat planificării strategice a transformării digitale a parlamentelor.

În cadrul evenimentului de la Bruxelles, funcționarii au împărtășit cunoștințele și bunele practici din parlamentele naționale privind transformarea digitală, riscurile implicite și soluțiile inovative din domeniul tehnologiilor informaționale, precum și identificarea necesităților de suport pe care l-ar putea oferi Parlamentul European în sporirea capacităților instituționale.

Astăzi și mâine, delegația Parlamentului participă la conferința internațională „Suport pentru democrația parlamentară”, organizată la Parlamentul European.

Vizita la Parlamentul European reprezintă un sprijin direcționat administrațiilor parlamentare din țările Parteneriatului Estic pentru consolidarea capacităților funcționale ale instituțiilor legislative. Cheltuielile legate de vizită sunt acoperite de către Proiectul de asistență al Agenției Germane de Cooperare (GIZ) „Administrație parlamentară modernă și puternică în țările Parteneriatului Estic, Etapa II”. Proiectul GIZ acordă suport Rețelei Secretarilor generali ai administrațiilor parlamentare din țările Parteneriatului Estic.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media