DOC/ Lista actualizată a statelor pentru care se impune carantina la intrarea în Republica Moldova

31 iulie 2021, 10:45 Sănătate 151
Frontieră, intrarea în Republica Moldova.  Sursa: flux24.ro

Ministerul Sănătății (MSMPS) a prezentat o nouă listă a statelor cu risc epidemiologic sporit de transmitere a COVID-19, clasificate ca zonă roșie, pentru care se impune regimul de autoizolare la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova. Potrivit ultimei actualizări din data de 30 iulie 2021, autoritățile moldovenești vor impune regimul de carantină pentru persoanele care vin din Rusia, Marea Britanie, Franța, Spania, Israel, și alte 63 de state.

Indicatorul pentru includere în listă a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile care este mai mare de 100 cazuri la 100.000 populație.

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova, şi vin, direct sau în tranzit, din statele pentru care se impune regimul de autoizolare, vor completa în mod obligatoriu fișa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 (paisprezece) zile.

Vedeți mai jos lista integrală a țărilor incluse în zona roșie:

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media