Moldovenii care vin în Turcia din Afganistan, Bangladesh, Brazilia, Africa de Sud, India, Nepal, Pakistan şi Sri Lanka vor fi plasați în carantină

10 august 2021, 12:51 Externe 187
Aeroport, Turcia.  Sursa: Yasin Akgul/AFP/Getty Images

Toți cetăţenii Republicii Moldova care vor intra pe teritoriul Turciei din Afganistan, Bangladesh, Brazilia, Africa de Sud, India, Nepal, Pakistan şi Sri Lanka, vor fi obligați să stea în izolare în hotele special desemnate. Anunțul a făcut marți, 10 august, de Ambasada Republicii Moldova la Ankara.

„În atenția cetățenilor moldoveni care călătoresc în Republica Turcia din Afganistan, Bangladesh, Brazilia, Africa de Sud, India, Nepal, Pakistan și Sri Lanka - În contextul prevenirii răspândirii virusului COVID-19, autoritățile turcești au anunțat că persoanele care s-au aflat în Afganistan, Bangladesh, Brazilia, Africa de Sud, India, Nepal, Pakistan și Sri Lanka în ultimele 14 zile și din aceste țări vor călători în Turcia, vor fi plasați în carantină obligatorie în hotelurile special desemnate de autoritățile locale”, se arată în anunțul Ambasadei moldovenești.

Reprezentanții misiunii diplomatice de la Ankara subliniază că rezervările și taxele urmează a fi achitate din cont propriu înainte de plecare în Turcia.

Lista hotelelor special desemnate poate fi soliticată la adresa de email a Ambasadei: [email protected]

La începutul lunii august 2021, Republica Turcia a fost inclusă în lista statelor cu risc epidemiologic sporit de transmitere a COVID-19, ceea ce înseamnă că persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin din Republica Turcia, sunt obligate să respecte regimul de autoizolare cu o durată de 14 zile.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media