Guvernul va cere Parlamentului prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile

29 martie 2023, 11:27 Societate 148
Guvernul, în ședință.  Sursa: gov.md

Guvernul va propune Parlamentului prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile, pe fondul agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei și a problemelor de securitate energetică a Republicii Moldova. Decizia a fost aprobată la ședința Executivului de miercuri, 29 martie.

Premierul Dorin Recean urmează să meargă la Parlament pentru a cere votul deputaților.

Ministra de Interne Ana Revenco a declarat la ședință că situația de securitate este precară iar Republica Moldova rămâne o țintă a războiului hibrid, prin care se încearcă și destabilizarea țării, cum ar fi promovarea în spațiul informațional a falsurilor și manipulărilor, inclusiv cu tentă militară, instigarea la ură, xenofobie și separatism.

„Sunt relevante riscuri asociate cu razboiul din Ucraina, cum ar fi survolarea neautorizată și periculoasă a spațiului aerian al Republicii Moldova de rachete și căderea acestora pe teritoriul nostru, sau intensificarea migrației ilegale, dar și lipsa perspectivelor pentru soluționarea sau diminuarea operațiunilor militare”, a spus Revenco.

Starea de urgență în Republica Moldova a fost instituită la 24 februarie 2022, odată cu invazia Rusiei în Ucraina. Începând cu data de 25 aprilie, starea de urgență pe întreg teritoriul țării a fost prelungită periodic cu 60 de zile.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media