Guvernul va cere Parlamentului prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile

29 martie 2023, 11:27 Societate 135
Guvernul, în ședință.  Sursa: gov.md

Guvernul va propune Parlamentului prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile, pe fondul agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei și a problemelor de securitate energetică a Republicii Moldova. Decizia a fost aprobată la ședința Executivului de miercuri, 29 martie.

Premierul Dorin Recean urmează să meargă la Parlament pentru a cere votul deputaților.

Ministra de Interne Ana Revenco a declarat la ședință că situația de securitate este precară iar Republica Moldova rămâne o țintă a războiului hibrid, prin care se încearcă și destabilizarea țării, cum ar fi promovarea în spațiul informațional a falsurilor și manipulărilor, inclusiv cu tentă militară, instigarea la ură, xenofobie și separatism.

„Sunt relevante riscuri asociate cu razboiul din Ucraina, cum ar fi survolarea neautorizată și periculoasă a spațiului aerian al Republicii Moldova de rachete și căderea acestora pe teritoriul nostru, sau intensificarea migrației ilegale, dar și lipsa perspectivelor pentru soluționarea sau diminuarea operațiunilor militare”, a spus Revenco.

Starea de urgență în Republica Moldova a fost instituită la 24 februarie 2022, odată cu invazia Rusiei în Ucraina. Începând cu data de 25 aprilie, starea de urgență pe întreg teritoriul țării a fost prelungită periodic cu 60 de zile.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media