FOTO/ Cel puțin 17 răniți în urma bombardării spitalului de copii din Mariupol, inclusiv femei în travaliu. Zelenski: Atrocitate

9 martie 2022, 20:57 Ucraina 396
Bombardament, Maternitatea din Mariupol.  Sursa: UNIAN

Cel puțin 17 persoane au fost rănite în timpul atacului aerian rus care a lovit miercuri după-amiază un spital de copii și o maternitate din orașul ucrainean Mariupol, a anunțat guvernatorul regiunii Donețk, Pavlo Kirienko. Printre răniți se află inclusiv femei care se aflau în travaliu, a precizat guvernatorul regional.

„Maternitatea din centrul oraşului, secţia de copii şi secţia de terapie de la spital – toate au fost distruse într-un raid aerian rusesc asupra Mariupolului. Pilotul rus, care probabil că nu ezită să se considere bărbat, tocmai a apăsat din nou pe trăgaci, știind exact unde va lovi bomba. Rușilor! Nu numai că ați depășit linia relațiilor inacceptabile dintre state și popoare. Ai trecut linia umanității”.

Pavlo Kirilenko a acuzat Rusia că a efectuat bombardamentele în timpul perioadei de încetare a focului convenită de cele două părți, menită să permită evacuarea civililor din orașul Mariupol, aflat sub asediu.

Femeie însărcinată, transportată pe targă, după bombardamentele asupra maternității din Mariupol. Foto: Evgenia Maloletki/UNIAN.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a condamnat atacul asupra facilității medicale din Mariupol.

„Trupele ruse au lovit direct în maternitate. Oameni, copii sunt sub dărâmături. Atrocitate! Cât timp lumea va mai fi un complice care ignoră teroarea? Închideți cerul chiar acum! Opriți crimele! Aveți putere, dar se pare că pierdeți umanitatea.”, a scris șeful statului ucrainean pe Twitter.Cu o reacție dură a venit și premierul britanic, Boris Johnson, promițând „suport Ucrainei” pentru a se putea apăra.

„Sunt puține lucruri mai depravate decât țintirea celor vulnerabili și lipsiți de apărare. Regatul Unit ia în considerare mai mult sprijin pentru Ucraina pentru a se putea apăra împotriva atacurilor aeriene și îl vom face pe Putin să răspundă pentru crimele sale teribile”, a scris Johnson.


Urmăriți LIVE TEXTUL REPLICA MEDIA despre evenimentele din Ucraina din zilele anterioare 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie și 8 martie.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media