Aur în valoare de 1 milion de lei, comandat pe internet. Patru persoane, printre care și un vameș, au fost reținute pentru contrabandă

10 martie 2022, 11:06 Societate 209
Contrabandă cu aur.  Sursa: PCCOCS

Patru persoane, printre care și un inspector vamal din Chișinău, au fost reținute de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în colaborare cu Serviciul Vamal, fiind bănuite de tentativă de contrabandă cu aur. Este vorba de o canitate de peste un kilogram de aur cu valoarea de peste un milion de lei, comandat din Statele Unite ale Americii.

Potrivit unui comunicat al PCCOCS, oamenii legii au efectuat perheziții pe acest caz miercuri, 9 martie, în urma cărora au fost reținute patru persoane, dintre care un inspector al unui post vamal din Chișinău.

Bănuiții au vârste cuprinse între 25 și 50 de ani și sunt din Chișinău și Ialoveni. Cei patru au încercat introducerea în mod fraudulos, prin intermediul coletelor poștale, a lingourilor de aur și granulelor în cantitate totală de 1024 grame, cu puritatea de 99,99%. Marfa fusese comandată pe internet, din Statele Unite ale Americii.

Toți bănuiții au fost reținuți pentru 72 de ore și se prevalează de prezumția nevinovăției la acest stadiu al investigațiilor. În continuare, procurorii PCCOCS urmează să determine necesitatea solicitării arestului preventiv în privința acestora.


Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media