Statistici sumbre din Ucraina: Peste 2.000 de civili au decedat în urma bombardamentelor, în ultimele 7 zile

2 martie 2022, 16:03 Ucraina 277
Orașul Irpin după bombardamentele din dimineața zilei de 2 martie.  Sursa: captură video/UNIAN

Peste 2.000 de civili ucraineni au murit în urma bombardamentelor efectuate de forțele ruse în zonele rezidențiale, timp de o săptămână, de la invazia Federației Ruse în Ucraina, informează UNIAN, citând Serviciul de Stat de Urgență.

„În cele șapte zile de război, Rusia a distrus sute de obiecte a infrastructurii de transport, clădiri rezidențiale, spitale și grădinițe. În acest timp, peste 2.000 de ucraineni au murit deja, fără a număra apărătorii noștri. Am reușit să salvăm viețile a peste 150 de persoane, să eliminăm peste 400 de incendii care au avut loc după bombardamentele efectuate de forțele ruse, am reușit să evacuăm peste 500 de persoane. Pirotehnicienii au neutralizat 416 obiecte explozive”, potrivit Serviciul de Stat de Urgență.

De asemenea, în timpul îndeplinirii sarcinilor, 10 salvatori au fost uciși și 13 au fost răniți.

IMPORTANT: În contextul deteriorării grave a situației de securitate din Ucraina din această noapte, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europe (MAEIE) solicită cetățenilor Republicii Moldova să nu se deplaseze în țara vecină, iar celor care se află temporar în Ucraina să părăsească teritoriul acestui stat imediat.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media