VIDEO/ Vladimir Putin a susținut o conferință de presă după întâlnirea cu Joe Biden. Principalele teze

16 iunie 2021, 19:03 UE 104
Vladimir Putin la Geneva.  Sursa: captură video

Președintele rus Vladimir Putin a susținut o conferință de presă, după întâlnirea cu omologul său american, Joseph Biden, la Geneva. Liderul Federației Ruse a răspuns la întrebările jurnaliștilor privind relațiile cu Ucraina, expulzările ambasadorilor, dar și despre opozantul său, Aleksei Nvalnîi, numele căruia nu l-a rostit niciodată pe parcursul conferinței.

Principalele teze:

- Rusia și Statele Unite au convenit să întoarcă ambasadorii în expulzați la ambasadele din Moscova și Washington.

- Problema Ucrainei a fost abordată în termeni generali la întâlnirea cu Biden. Liderul american este de acord că acordurile de la Minsk ar trebui să fie baza procesului de pace din Ucraina.

- Propunerile ucrainene privind Donbassul contrazic complet acordurile de la Minsk.

- SUA și Federația Rusă vor începe consultări privind securitatea cibernetică.

- Navalnîi a ignorat în mod deliberat cerințele legii. Nu era obligat să se înregistreze în timp ce se afla în spital. El însuși a vrut să fie reținut.

- Nu există baze militare în Arctica. Se restaurează infrastructura.

- Pot fi găsite anumite compromisuri cu privire la schimbul de prizonieri.

- Rusia simpatizează cu oamenii din Statele Unite, dar nu își dorește ceva de genul Black Lives Matter să fie pe teritoriul său.

- Biden nu l-a chemat în vizită, nici Putin nu l-a invitat. „Încă nu sunt condițiile necesare pentru astfel de vizite”.


Întâlnirea dintre președintele rus Vladimir Putin și preledintele Josepth Biden a durat în jur de trei ore şi jumătate, mai puţin decât se anticipa, inclusiv cu pauza de dinaintea schimbării formatului din unul restrâns în unul extins.

Discuțiile dintre cei doi lideri de stat a avut loc în format restrâns - doar în prezenţa miniştrilor de externe american şi rus, Antony Blinken şi Serghei Lavrov - a avut loc în sala bibliotecii, la primul etaj al vilei „La Grange”, durând aproximativ 1 oră şi 45 de minute, în spatele uşilor închise.
Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media