Totuși, începând cu 14 octombrie 2025, nu vor exista actualizări noi sau remedieri de securitate nici pentru versiunile Home, nici pentru cele Pro.
Microsoft spune că succesorul său va reprezenta una dintre „cele mai semnificative actualizări” ale sistemului de operare din ultimul deceniu.
Predecesorul său, Windows 7, a fost retras în 2020, deși companiile ar putea plăti companiei Microsoft pentru a primi în continuare actualizări pentru Windows 7 Professional și Windows 7 Enterprise.
Windows 10 a fost lansat în iulie 2015 și a fost denumit „Windows ca serviciu”, ceea ce însemna că software-ul a fost actualizat treptat fără costuri suplimentare, în loc ca compania să lanseze o nouă versiune a sistemului său de operare la fiecare câțiva ani.
În timp ce vânzările de computere domină încă - 79,4 milioane livrate în 2020, potrivit Gartner - alternativa Google se dovedește populară, cu 11,7 milioane de Chromebook-uri, care rulează pe sistemul de operare Chrome Google, livrându-se în același interval de timp.
Unii comentatori sugerează că noul SO va primi un nume mai degrabă decât numerotat 11. În afară de zvonurile de rebranding, este posibil să se includă o serie de funcții noi, un aspect mai modern și un meniu Start reproiectat.
