Windows 10 nu va mai primi actualizări din anul 2025. Care este motivul

16 iunie 2021, 14:10 IT 34
Imagine simbol.  Sursa: www.techadvisor.com

Microsoft spune că va înceta să accepte Windows 10 în 2025, deoarece se pregătește să dezvăluie o renovare majoră a sistemului său de operare Windows la sfârșitul acestei luni, deși când a fost lansat Windows 10, Microsoft spunea că aceasta intenționează să fie versiunea finală a sistemului de operare, scrie BBC.

Totuși, începând cu 14 octombrie 2025, nu vor exista actualizări noi sau remedieri de securitate nici pentru versiunile Home, nici pentru cele Pro.

Microsoft spune că succesorul său va reprezenta una dintre „cele mai semnificative actualizări” ale sistemului de operare din ultimul deceniu.

Predecesorul său, Windows 7, a fost retras în 2020, deși companiile ar putea plăti companiei Microsoft pentru a primi în continuare actualizări pentru Windows 7 Professional și Windows 7 Enterprise.

Windows 10 a fost lansat în iulie 2015 și a fost denumit „Windows ca serviciu”, ceea ce însemna că software-ul a fost actualizat treptat fără costuri suplimentare, în loc ca compania să lanseze o nouă versiune a sistemului său de operare la fiecare câțiva ani.

În timp ce vânzările de computere domină încă - 79,4 milioane livrate în 2020, potrivit Gartner - alternativa Google se dovedește populară, cu 11,7 milioane de Chromebook-uri, care rulează pe sistemul de operare Chrome Google, livrându-se în același interval de timp.

Unii comentatori sugerează că noul SO va primi un nume mai degrabă decât numerotat 11. În afară de zvonurile de rebranding, este posibil să se includă o serie de funcții noi, un aspect mai modern și un meniu Start reproiectat.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media