Pictura lui Picasso estimată la 16,5 milioane de euro, găsită de poliția greacă, după ce a fost furată cu 9 ani în urmă din Galeria Naţională din Atena

29 iunie 2021, 10:14 Arte 123
Poliția greacă spune că a găsit cele două tablouri furate din Galeria Naţională din Atena în 2012.  Sursa: BBC

O pictură de Pablo Picasso intitulată „Cap de femeie”, care a fost furată în urmă cu peste nouă ani din Galeria Naţională din Atena, a fost recuperată de către poliția greacă, scrie BBC.

Luni, 28 iunie, Poliția din Atena a spus că „Capul de femeie” al lui Picasso a fost găsit împreună cu o pictură din 1905 a unei mori de vânt, pictată de către artistul olandez Piet Mondrian.

Ambele au fost luate, împreună cu o a treia lucrare de artă, în timpul unui jaf ce a avut loc în anul 2012, la Galeria Națională din Atena.

Agenția de știri REUTERS, citând un oficial de poliție anonim, a raportat că un grec, în vârstă de 49 de ani, a fost arestat, după ce opera de artă a fost găsită ascunsă într-un depozit de la marginea orașului.

Pictura lui Picasso, un portret al unei femei în stilul său cubist semnat, a fost dăruit Galeriei Naționale de către artistul însuși în 1949. El a spus că darul, pictat cu un deceniu mai devreme, era o recunoaștere a rezistenței țării la Germania nazistă.

Cel de-al doilea tablou pictat de Mondrian a fost lăsat la fața locului în timpul jafului după ce hoții l-au aruncat în timp ce fugeau.

Mai multe detalii vor fi dezvăluite marţi dimineaţă în cadrul unei conferinţe de presă.

Pictura este estimată la 16,5 milioane de euro (19,7 milioane de dolari).

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media