Vasile Bolea, despre greșelile care au dus la eșecul BECS la parlamentare: „Unii miniștri, în care echipa PSRM a investit încredere”

13 iulie 2021, 16:21 Politică 8962
Vasile Bolea.  Sursa: captură video/Publika TV

Politica de cadre și promovarea unor „oameni care nu simțeau presiune politică din partea societății”, sunt printre greșelile admise anterior de PSRM, care au provocat rezultatul scăzut la alegerile parlamentare. Declarația a fost făcută de deputatul socialist, Vasile Bolea, la emisiunea „În centrul atenției” de la Publika TV.

„Au fost făcute anumite greșeli, la diferite întâlniri cu alegătorii în această campanie. Noi lucrul acesta trebuie să-l recunoaștem. Părerea mea este că una din greșelile mari care a jucat un rol, este legată de politică de cadre. Nu este vorba despre oameni mai puțin competenți, ci despre oameni care nu simțeau presiune politică din partea societății. Unele greșeli pe care le comiteau unii miniștri, în care echipa PSRM a investit încredere, se răsfrângeau asupra deputaților, deoarece noi trebuia să explicăm oamenilor de ce s-a făcut așa sau altfel”, a declarat Vasile Bolea.

Parlamentarul socialist a menționat că efectele pandemiei și criza în agricultură au jucat de asemenea un rol negativ în înfrângerea BECS.

„Societatea noastră încă nu a ieșit din șocul anului trecut, mă refer la seceta nemaipomenită, la efectele pandemiei. Noi am fost nevoiți să-i închidem pe toți în case pe trei luni de zile și asta a fost un factor obiectiv care a generat asemenea rezultate. Cetățenii sunt mai înrăiți și asociază aceste greutăți obiective care s-au abătut asupra țării cu guvernarea, cu PSRM, și din acest punct de vedere, a fost un ecou a ceea ce s-a întâmplat sau al problemelor cu care s-a confruntat țara anul trecut”, a explicat el.

Deputatul PSRM a subliniat că PSRM a trebuit să răspundă pentru acțiunile fostului prim-ministru Ion Chicu: „Atunci cand întreaga țară este sufocată și cu greu trece prin această pandemie, în loc să suporti greutățile alături de popor, cineva în calitate de prim-ministru organizează fel de fel de festivaluri. Vorbesc de Ion Chicu. Și asta este una dintre greșeli pentru care tot noi trebuie să răspundem. Au fost și alte greșeli. Dar nu greșește cel care nu a făcut nimic”, a spus socialistul.


Anterior, Dodon a sugerat că este dezamăgit de Guvernul tehnocrat pe care l-a instalat în funcție alianța PSRM și PD din Parlament, în toamna 2019, și a spus că într-un eventual Guvern pe care s-a declarat gata să-l conducă, ar învesti în funcție numai oameni de partid.

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, Blocul electorala al Comuniștilor și Socialiștilor au obținut 27,17% din voturile alegătorilor, potrivit rezultatelor preliminare. Calculele arată că cea mai mare fracțiune va fi cea a PAS care va deține 63 de fotoliiîn noul Parlament, socialiștii vor deține 22 de mandate, comuniștii 10, iar cei de la Șor 6.

Astăzi, la două zile de la alegeri, Partidul Comuniștilor și Partidul Socialiștilor au anunțat că vor forma o singură fracțiune cu 32 de deputați în noul Parlament.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media