LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 146. UE relaxează sancțiunile impuse băncilor rusești pentru a permite comerțul cu alimente și îngrășăminte / Ucraina se pregăteşte să atace Peninsula Crimeea - oficial ucrainean

19 iulie 2022, 07:29 Ucraina 458
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Ucraina se află în cea dea 146 -a zi de rezistență împotriva armatei ruse, care a invadat teritoriul ucrainean, la 24 februarie.

Forțele de ocupație ruse au lansat din nou un atac cu rachetă în această noapte asupra Regiunii Odesa. În urma impactului, 6 persoane au fost rănite, inclusiv un copil.

Între timp, președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a spus că evaluarea angajaților de la Serviciul de Securitate al Ucrainei continuă și că este luată în considerare demiterea a 28 de oficiali, din direcții și niveluri diferite, argumentând „performanță nesatisfăcătoare”.

Totodată, un consilier al preşedintelui rus Vladimir Putin a declarat că Rusia intenţionează să impună condiţii mai dure Ucrainei în cazul în care sunt reluate negocierile de pace.

UPDATE 21:30. Ucraina se pregăteşte să atace Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, anexată de Rusia în 2014, precum şi Flota Rusă de la Marea Neagră staţionată acolo, potrivit unui oficial guvernamental ucrainean.

„Primim capabilităţi anti-navă şi mai devreme sau mai târziu vom viza flota”, a declarat unul dintre vice-miniştrii ucraineni ai apărării, Volodîmîr Havrîlov, pentru ziarul The Times în timpul unei vizite la Londra. „Rusia va trebui să părăsească Crimeea dacă ei doresc să existe ca ţară", a adăugat el, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Havrîlov, recăpătarea Insulei Şerpilor, ocupată de Moscova la începutul invaziei, a fost un prim pas. „Suntem gata să-i luăm la ţintă peste tot în Marea Neagră, dacă avem această capacitate”, a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reacţionat spunând că remarcile lui Havrîlov confirmă necesitatea „operaţiunii militare speciale”, denumirea oficială a războiului în Rusia şi care urmăreşte, printre altele, „denazificarea” şi „demilitarizarea” Ucrainei.

Totodată, potrivit secretarului de presă prezidenţial rus, astfel de declaraţii ce conţin „pretenţii asupra teritoriului Rusiei vorbesc încă o dată despre corectitudinea operaţiunii speciale”.


UPDATE 20:45. Un grup de militari de rang înalt acum pensionați, din Statele Unite, Canada și Țările de Jos, va consilia Ucraina într-o campanie de achiziționare a echipamentelor de protecție pentru forțele de apărare ucrainene, a declarat marți un grup non-profit din Canada, relatează Reuters.

Grupul este format din fostul comandant al forțelor americane în Afganistan David Petraeus, fostul comandant NATO Wesley Clark, precum și fostul șef olandez al apărării Dick Lodewijk Berlijn, potrivit Congresului Mondial al Ucrainei (UWC).

Grupul, despre care se așteaptă să crească, este condus de fostul șef de stat major al apărării canadiene, Rick Hillier.

Se va concentra pe aprovizionarea forței de apărare teritorială a Ucrainei cu echipament de protecție, cum ar fi căști, veste anti-glonț, ochelari de protecție balistică și truse medicale, a spus UWC într-un comunicat.

„Dacă îi putem ajuta să obțină echipamentul din Vest... îi putem ajuta să câștige acest război”, a spus Hillier într-o conferință de presă.


UPDATE 19:09. În viitor, Ucraina ar putea închide accesul Siriei la exporturile de cereale din cauza faptului că țara cumpără în prezent cereale ucrainene jefuite din Rusia. Ministrul politicii agricole, Mykola Solsky, a spus acest lucru într-un interviu pentru Financial Times.

Solsky a subliniat că ocupanții ruși continuă să fure cantități mari de cereale de la fermierii din teritoriile ocupate temporar ale Ucrainei.

Guvernul ucrainean urmărește, de asemenea, transporturile suspecte și informează guvernele țărilor către care se îndreaptă aceste transporturi cu privire la îndoielile cu privire la originea cerealelor.


UPDATE 18:07. Uniunea Europeană va modifica, miercuri, sancţiunile impuse Rusiei, prin autorizarea deblocării unor fonduri aparţinând unor mari bănci ruseşti, proces de care ar putea fi nevoie pentru a reduce blocajele apărute în comerţul mondial cu alimente şi îngrăşăminte, arată un document de lucru consultat de Reuters.

Decizia Bruxelles-ului vine pe fondul criticilor exprimate de liderii ţărilor africane cu privire la impactul sancţiunilor occidentale asupra comerţului cu alimente, care este posibil să fi agravat penuriile provocate în principal de invazia rusească din Ucraina şi de blocada impusă de Rusia asupra porturilor ucrainene de la Marea Neagră.

Conform noilor reglementări revizuite, care ar urma să fie adoptate miercuri de ambasadorii la UE ai statelor membre, cele 27 de ţări UE vor putea să deblocheze resursele economice, îngheţate anterior, aparţinând marilor bănci ruseşti VTB, Sovcombank, Novikombank, Otkritie FC Bank, VEB, Promsvyazbank şi Bank Rossiya, arată documentul consultat de Reuters.


UPDATE 17:35. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a demis marţi o mai mulți înalţi ofiţeri de rang înalt din serviciul de securitate al Ucrainei ca parte a unei ample campanii de curăţare în rândul instituțiilor cheie la aproape cinci luni de când armata lui Vladimir Putin a început invazia, relatează DPA şi Unian.

Printr-un decret prezidenţial publicat marţi, Volodimir Horbenko a fost eliberat din funcţia de şef-adjunct al SBU.

Şi-au mai pierdut posturile şefii a patru filiale SBU din regiunile Sumî, Dnipropetrovsk, Transcarpatia şi Poltava, la fel şi şeful SBU din Jitomir.

Zelenski a numit un nou şef la conducerea SBU din regiunea Harkov, post rămas vacant din luna mai.


UPDATE 16:50. Regiunea Nikolaev ar putea fi închisă timp de câteva zile pentru a căuta colaboratorii cu armata rusă, a anunțat marți seara șeful OVA Nikolaev, guvernatorul Vitali Kim.

Guvernatorul s-a referit la corectorii de ținte care colaborează cu trupele ruse și trimit locațiile exacte ale obiectelor pentru a fi atacate.

„Sunt cei care sunt de multă vreme au o ideologie. Sunt oameni care fie sunt disperați, fie nu se gândesc la consecințe, care au decis să câștige bani. Acestea sunt cazuri izolate, dar fiecare asemenea de caz implică potențiale victime. Vrem să oprim acest lucru din început.”


UPDATE 16:20. Guvernatorul regiunii Nikolaev, Vitalii Kim, a anunțat că va oferi recompense celor care vor oferi administrației regionale informații despre corectorii de ținte de artilerie - persoane, de regulă civili locali, care transmit artileriștilor inamici locațiile exacte ale obiectelor care urmează a fi atacate.

Acesta a publicat pe canalul său de Telegram o adresă de e-mail pe care, propune el, să fie expediate informațiile legate de persoanele suspecte cu o descriere specifică a ceea ce fac ei exact.

- Numele persoanei care predă ocupantului locația armatei ucrainene sau care corectează focul inamic (numele, numărul de telefon mobil, adresa de reședință, geolocalizarea locației sau alte informații disponibile care vor ajuta la identificarea persoanei).

- O descriere detaliată a evenimentului sau a faptelor, în prezența fotografiilor și a dovezilor video sau a faptelor în formă electronică, care indică faptul că persoana ajută armata Federației Ruse.

- Numele solicitantului, numărul de telefon de contact pentru comunicare ulterioară și clarificarea circumstanțelor. După verificarea detaliată și confirmarea informațiilor furnizate, veți primi o recompensă de 100 de dolari.

Potrivit lui Kim, corectorii de ținte primesc „niște bănuți” - 1-1,5 mii grivne pentru fiecare obiect localizat.

„Ajutaține să salvăm regiunea Nikolaev de bombardamente”, a scris el.


UPDATE 16:00. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia se așteaptă ca discuțiile privind trecerea în siguranță a transporturilor ucrainene de cereale prin Marea Neagră să continue în viitorul apropiat, a informat agenția de presă de stat rusă TASS.

TASS l-a citat pe Peskov spunând că Rusia este dispusă să facă tot posibilul pentru a se asigura că cerealele ucrainene pot ajunge pe piețele globale.


UPDATE 15:35. Uniunea Europeană urmează să includă cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, și șeful companie gigantului producător rus de zinc și cupru UMMC, pe lista sa neagră de persoane și companii acuzate că sprijină invazia Ucrainei de către Moscova.

O nouă listă de 48 de oficiali și nouă entități care urmează să fie incluse pe lista neagră, pregătită de serviciul UE pentru afaceri externe, include și lideri ai clubului de motociclism Night Wolves, actori, politicieni, adjunctul șefului unui serviciu de securitate rus, membri ai familiei oligarhilor sancționați și oameni militari.


UPDATE 15:00. O centrală hidroelectrică din teritoriul controlat de ruși din sudul Ucrainei ar fi fost bombardată de forțele ucrainene, ceea ce ar putea duce la oprirea completă a navigației pe râul Nipro, cea mai mare cale navigabilă din țară, transmite marți agenția de presă rusă TASS, citând autoritățile instalate de Rusia în regiunea ocupată Herson.

Forțele ruse au stabilit controlul asupra centralei hidroelectrice Kahovka, situată în regiunea Herson, la nord de Crimeea anexată de Rusia, în primele zile ale invaziei Rusiei. Autoritățile ruse instalate în Herson au declarat că forțele armate ale Ucrainei au accelerat bombardarea orașului și a centralei electrice în ultimele zile, ca parte a unei contraofensive a Kievului.


UPDATE 14:30. Guvernatorul regiunii Briansk, Aleksandr Bogomaz, a anunțat că au fost bombardate satele de graniță Lomakovka și Novîe Yurkovici din regiune.

Potrivit lui Bogomaz, atacul cu rachete asupra satului Novie Yurkovichi din raionul Klimovski ar fi fost lansat d epe teritoriul Ucrainei, pe la ora 5 dimineața. „Nu există victime sau răniți. În urma bombardamentelor, o porțiune de drum a fost avariată. Serviciile operaționale lucrează la fața locului”, a spus guvernatorul pe canalul său de Telegram.

Satul Lomakovka din raionul Starodubski, a fost, de asemenea, atacat. La fel, nu au fost raportate victime sau răniți, a mai spus Bogomaz, menționând că unul dintre obuze a explodat lângă liniile electrice și a avariat patru trave de linii electrice.

„În prezent nu există curent electric în sat. Potrivit informațiilor preliminare, sticla și placarea acoperișului au fost deteriorate de fragmente de schije în două gospodării”, a spus șeful regiunii. O echipă de electricieni a plecat deja pentru a reface rețelele deteriorate.


UPDATE 14:10. Rușii au lansat un atac cu rachete asupra orașului Kramatorsk. „Sunt victime”, anunță primarul Primarul orașului Kramatorsk, Oleksandr Gonciarenko, a transmis, marți, pe Facebook , că cel puțin o persoană a murit, după ce trupele ruse au lansat un atac cu rachete asupra centrului orașului Kramatorsk, din regiunea Donețk.

„Lovitură în zona centrală a orașului Kramatorsk. Sunt victime. Geniștii și pompierii lucrează la fața locului”, a scris Oleksandr Goncharenko.

„Până la ora 13:33, se știe despre cel puțin un mort. În blocurile de locuințe din în zona de impact au izbucnit incendii”, a precizat Oleksandr Honcharenko.

Anterior, la 8 aprilie 2022, o rachetă rusească a lovit gara orașului Kramatorsk, în timp ce sute de persoane încercau să se evacueze din calea războiului declanșat de Rusia.

Atacul s-a soldat cu moartea a 59 de civili, inclusiv 7 copii, și rănirea a peste 110 persoane.

Autoritățile ruse au negat responsabilitatea și au atribuit atacul Ucrainei.


UPDATE 13:45. Aproximativ o mie de militari ruși, dislocați la granița regiunii Donețk, au înaintat spre regiunea Zaporojie, a anunțat marți consilierul primarului din Mariupol Pavel Andriușchenko.

Potrivit acestuia, armata era amplasată în satele de-a lungul liniei frontului Demianovka-Starodubovka.

Andriușchenko mai spune că majoritatea militarilor sunt tineri sub 23 de ani, potrivit lui, unii dintre ei sunt recruți. În condiții de război, este imposibil să se verifice rapid informațiile furnizate de oficialii beligeranților.

Anterior, autoritățile ruse l-au numit pe Anton Koltsov, fost prim-viceguvernator al regiunii Vologda din Rusia, șef al guvernului părții ocupate a regiunii Zaporojie din Ucraina. Anton Titski, care a fost consilier al șefului departamentului, a devenit ministrul pentru politica de tineret al regiunii ocupate.


UPDATE 13:20. Ucraina a repatriat trupurile neînsuflețite a 45 de soldați, a raportat marți Serviciul de presă al Ministerului pentru Reintegrarea Teritoriilor Ocupate Temporar al Ucrainei. În același timp, a predat părții ruse același număr de sorpuri neînsuflețite ale militarilor ruși căzuți în războiul din Ucraina.

„A mai fost desfășurată o operațiune de transfer a cadavrelor soldaților căzuți. Ucraina a repatriat coprurile neînsuflețite a 45 dintre apărătorii săi”, se arată în mesaj. Viceprim-ministrul și ministrul reintegrării teritoriilor ocupate temporar, Irina Vereșchuk, a informat, pe 30 iunie, că după invazia pe scară largă a Rusiei, cadavrele a 300 de apărători căzuți în lupte și de civili au fost returnate în Ucraina.

Același lucru a fost confirmat și pentru agenția rusă de presă RIA Novosti de către Vladimir Rogov, membru al administrației de ocupație a regiunii Zaporojie. Potrivit acestuia, părțile au predat cadavrele celor uciși în Mariupol.


UPDATE 13:00. Numărul persoanelor ucise în atacul de la Vinița a crescut la 25, a declarat Serghei Borzov, șeful administrației regionale Vinița.

Acesta a anunțat, marți, că medicul neurolog Natalia Falștinska, care a lucrat la clinica Neuromed și a fost rănită în urma atacului cu rachete al rușilor de la Vinița, din 14 iulie, a murit.

„Neurologul Natalia Falștinska a murit astăzi (n.r. – marți) în spital. Când a sosit racheta, ea primea pacienți la clinica Neuromed. Trei copii au rămas fără mama lor”, a transmis Serghei Borzov.


UPDATE 12:20. Cel puțin 29 de civili au fost răniți în urma bombardamentelor rusești din regiunea Nikolaev Șefa Consiliului Regional Nikolaev, Hanna Zamazeieva, a anunțat, marți, într-un comunicat pe Telegram, că 29 de oameni din regiunea Nikolaev au fost răniți în urma bombardamentelor rusești de luni. „Ocupanții continuă să bombardeze regiunea Nikolaev.

Dimineața, au fost înregistrate raiduri aeriene asupra clădirilor rezidențiale din sectorul privat dintr-unul din cartierele din Nikolaev. Casele au fost avariate și, din păcate, există victime – o femeie și un bărbat au fost răniți. În total, 29 de persoane au fost rănite în regiunea Nikolaev în ultima zi. Nu există copii printre victime”, a spus Hanna Zamazeieva.

Oficiala a mai precizat că până marți dimineață, se află în spitale329 de cetățeni din regiunea Nikolaev care au suferit de pe urma atacurilor armatei ruse. Alte 94 de victime sunt tratate în ambulatoriu.


UPDATE 11:55. Zelenskiy cere Radei Supreme demiterea șefei procuraturii generale a Ucrainei, Irina Venediktova. Șeful statului ucrainean a înaintat parlamentului o moțiune de revocare a procurorei generale, după ce duminică anunțase destituirea acesteia, odată cu schimbarea șefului Serviciului de Securitate Ivan Bakanov, invocând un număr mare de presupuși trădători în rândul subordonaților lor.


UPDATE 11:40. Armata ucraineană a distrus luni două depozite de muniții ale armatei ruse din sudul Ucrainei, susțține Comandamentul Operațional „Sud” al Ucrainei.

De asemenea, pe 18 iulie au ucis 65 de militari ruși și au distrus un sistem de comunicații mobile Redut-2US, 11 vehicule blindate și militare și două depozite de muniții.


UPDATE 11:10. Zelenskiy a anunțat că va demite 28 de angajați ai Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU).

În discursul său adresat națiunii de luni seara, liderul de la Kiev a declarat că va demite 28 de oficiali din Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU). Anunțul a venit după ce mai devreme a decis suspendarea din funcție a șefului SBU, Ivan Bakanov, și a procurorei generale Irina Venediktova din cauza numărului mare de angajați suspectați de înaltă trădare și a activităților de colaborare cu rușii ale angajaților forțelor de ordine.


UPDATE 11:00. Trupele ruse au atacat din nou regiunea Odesa. Noaptea trecută armata Moscovei a lansat dinspre Marea Neagră șapte rachete de croazieră „Kalibr”, care au lovit un sat pașnic din regiunea învecinată cu Republica Moldova, provocând rănirea a șase persoane, inclusiv a unui copil de cinci luni.


UPDATE 10:25. Raportul de dimineață al Ministerului britanic al Apărării:

- Rusia continuă să desfășoare pentru ofensiva sa din Donbas nominal șase armate separate. În plină forță, înainte de invazie, aceste formațiuni au fost create din aproximativ 150 de mii de militari.

- În ultimele săptămâni, Rusia a operat adesea în grupuri de mărimea unei unități de infanterie de aproximativ 100 de bărbați în operațiuni ofensive în orice sector.

- Rusia s-a luptat să mențină o putere de luptă ofensivă eficientă încă de la începutul invaziei, iar această problemăar putea să devină mai acută.

- Pe lângă lipsa gravă de personal, planificatorii ruși se confruntă cu o dilemă: mutarea rezervelor în Donbass sau apărarea împotriva contraatacurilor ucrainene în direcția sud-vest a Hersonului.

- Scopul politic imediat declarat al Rusiei este de a captura întreaga regiune Donețk.

- În timp ce Rusia își poate continua cuceririle teritoriale, ritmul lor operațional și viteza de înaintare ar putea fi lente fără o pauză operațională semnificativă pentru reorganizare și reechipare.


UPDATE 10:05. Forțele ruse au bombardat orașul Nikopol de aproape 40 de ori în noaptea de 19 iulie, susține Guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk Valentin Reznichenko.

Oficialul a scris pe canalul său de Telegram că bombardamentele rusești au provocat incendii la două întreprinderi industriale și au deteriorat clădiri rezidențiale și liniile electrice. Nu au fost raportate victime, a precizat el.


UPDATE 09:45. „Rușii continuă să fure cerealele ucrainene, pentru asta „naționalizează” elevatoarele”.

Potrivit Centrului pentru Rezistență Națională al Ucrainei, forțele ruse ar fi confiscat 20 de elevatoare de cereale în regiunea Zaporojie. Forțele ruse din regiune ar fi înființat așa-numita „Companie de cereale de stat”, prin care au fost confiscate elevatoarele de cereale.

„De fapt, au furat aceste lifturi, pentru că adevărații lor proprietari nu au fost de acord să coopereze cu ei. Am scris deja că majoritatea rușilor oferă fermierilor două opțiuni: fie să vândă cereale la un preț fix pe tonă, în timp ce prețul determinat este de câteva ori mai mic decât prețul pieței, fie să cedeze ferma. Cu astfel de tactici, ocupanții exportă până la 100.000 de tone în fiecare lună numai din regiunea Zaporojie. Cea mai mare parte a cerealelor merge în Egipt, Turcia și țările din Orientul Mijlociu”, scrie sursa.


UPDATE 09:20. Institutul pentru Studiul Războiului: Rusia susține probabil eforturile de război cu minoritățile etnice, „declanșând rezistența în enclavele etnice”.

Grupul de reflecție american a raportat pe 18 iulie că încercarea probabilă a Kremlinului de a „proteja etnicii ruși de niveluri înalte de mobilizare” ar putea incita rezistența în unele dintre enclavele etnice ale Rusiei, care ar putea să suporte în mod disproporționat efortul de război.

ISW a raportat, de asemenea, că Rusia se concentrează probabil pe capturarea orașelor Siversk și Bahmut în această etapă, mai degrabă decât pe capturarea orașului Slaviansk.


UPDATE 08.59. Președintele rus, Vladimir Putin, și omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, se vor întâlni astăzi la Teheran pentru a discuta despre exportul de cereale ucrainene, potrivit unui consilier de la Kremlin, scrie The Guardian.

Putin urmează să călătorească la Teheran pentru a se întâlni cu Erdogan și președintele iranian Ebrahim Raisi, în cadrul așa-numitului format Astana de discuții legate de Siria, a declarat Kremlinul săptămâna trecută.

„Problema transportului de cereale din Ucraina va fi discutată cu Erdogan... Suntem gata să continuăm lucrul pe această cale”, a declarat luni Yuriy Ushakov, consilier pentru politică externă al lui Putin.


UPDATE 08:42. Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, i-a îndemnat luni pe europeni să continue sancţiunile împotriva Moscovei şi „să reziste” exploziei preţului la energie şi alimente, consecinţe directe ale războiului în Ucraina.

„Acesta este un test de rezistenţă pentru societăţile noastre”, a declarat Borrell în finalul unei reuniuni a miniştrilor de externe din UE la Bruxelles, potrivit France Presse, citată de Agerpres.

„Sunt sigur că Putin mizează pe oboseala democraţiilor. Sunt sigur că el crede că democraţiile sunt slabe. Societăţile europene nu îşi pot permite să fie obosite”, a subliniat el.

„Societăţile europene şi guvernele statelor membre ale Uniunii Europene trebuie să continue să apere deciziile pe care le-au luat”, a insistat Josep Borrell, spunând că este nevoie de sancţiuni care „să continue să exercite presiune asupra economiei Rusiei, ţinând cont de faptul că nu există o soluţie miraculoasă”.


UPDATE 08:00. Zelenskiy: „Forțele armate ale statului nostru au reușit să provoace pierderi logistice importante invadatorilor. Este din ce în ce mai greu pentru armata rusă să dețină poziții pe teritoriul capturat. Pas cu pas, avansăm, întrerupem aprovizionarea ocupanților, identificăm și neutralizăm colaboratorii.

Perspectiva este evidentă: steagul ucrainean va fi în toate orașele și satele noastre. Singura întrebare este timpul. Și cât timp durează, nu uitați să oferiți informații și sprijin emoțional oamenilor noștri din zonele ocupate”, a declarat președintele ucrainean.


UPDATE 07:25. Rusia intenţionează să impună condiţii mai dure Ucrainei în cazul în care sunt reluate negocierile de pace, a afirmat un consilier al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Iuri Uşakov a afirmat că au fost obţinute rezultate concrete în cursul discuţiilor care au avut loc în martie în Turcia, înainte ca Ucraina să întrerupă contactul. Totuşi, „dacă negocierile sunt reluate acum, va fi în termeni total diferiţi”, a spus Uşakov, potrivit agenţiei de presă RBK, fără a da mai multe detalii.

„De-nazificarea” şi „demilitarizarea” Ucrainei, de asemenea cedarea regiunilor de est Doneţk şi Lugansk şi recunoaşterea Crimeei ca fiind rusă au fost numite atunci de Moscova drept condiţii pentru a pune capăt a ceea ce numeşte o „operaţiune militară specială”.

UPDATE 07:10. Președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a spus luni seară că evaluarea angajaților de la Serviciul de Securitate al Ucrainei continuă și că este luată în considerare demiterea a 28 de oficiali, din direcții și niveluri diferite, argumentând „performanță nesatisfăcătoare”.

Anunțul vine după ce Zelenski a cerut parlamentului să-l demită pe șeful SBU Ivan Bakanov, după ce pe 18 iulie adjunctul biroului prezidențial Andrii Smirnov a spus că procurorul general Iryna Venediktova și șeful SBU Ivan Bakanov nu au fost demiși, ci suspendați temporar pentru anchetă.


UPDATE 07:05. Trupele ruse au lansat în noaptea de 19 iulie un atac cu rachete asupra regiunii Odesa. Aceștia au lansat peste apele Mării Negre 7 rachete de croazieră de tip Kalibr, dintre care 6 au lovit zona populată. În urma impactului, 6 persoane au fost rănite, inclusiv un copil.

În urma atacului, 3 case și 2 anexe au fost distruse și au luat foc. Au fost avariate și mai multe proprietăți private, mașini, o școală și un centru cultural.


REPLICA MEDIA transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie și 18 iulie.


IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media